Sinüziti tetikleyebilecek bazı yiyecekler şunlardır: 1. Süt ve süt ürünleri: Süt ürünleri, mukus üretimini artırabilir ve sinüzit semptomlarını kötüleştirebilir. 2. Şekerli yiyecekler: Rafine şekerler iltihabı artırır ve sinüzit belirtilerini şiddetlendirebilir. 3. Histamin içeriği yüksek besinler: İşlenmiş etler, konserve balık, domates, avokado, kuru kayısı ve kuru üzüm gibi gıdalar histamin içerir ve sinüzit semptomlarını kötüleştirebilir. 4. Salisilat içeriği yüksek besinler: Mercimek, fasulye, karnabahar, karabuğday, mısır, yulaf gibi gıdalar salisilat içerir ve burun polipleri gibi istenmeyen semptomlara yol açabilir. 5. Laktik asitli yiyecekler: Yoğurt, kefir, turşu gibi gıdalardaki laktik asit, sinüslerin içindeki enflamasyonu arttırabilir. Sinüzit semptomlarını tetikleyebilecek yiyecekler kişiden kişiye değişebilir. Bu nedenle, bir sağlık uzmanına danışmak önemlidir.