Sinüziti tetikleyen bazı yiyecekler: Süt ve süt ürünleri: Özellikle inek sütü, bazı kişilerde semptomları artırabilir. Şekerli yiyecekler: Soda, şekerlemeler ve unlu mamuller iltihabı artırarak semptomları şiddetlendirebilir. Histamin içeriği yüksek besinler: İşlenmiş etler (salam, sosis, jambon), konserve balık, bazı sebzeler (patlıcan, avokado, domates), kuru meyveler (kuru kayısı, kuru üzüm), eskitilmiş peynirler, fermente gıdalar (yoğurt, kimchi, sirke) ve çikolata. Salisilat içeriği yüksek besinler: Mercimek, fasulye, salamura sebzeler, karnabahar, tahıllar (karabuğday, mısır, yulaf), meyveler (karpuz, çilek, erik, ahududu), bazı baharatlar ve otlar (biberiye, kırmızı biber, zerdeçal, kekik). Sinüzit semptomlarını tetikleyebilecek yiyecekler kişiden kişiye değişebilir.