Deniz iğde meyvesi çeşitli şekillerde tüketilebilir: 1. Taze Tüketim: İğde meyveleri temizlendikten sonra doğrudan yenebilir. 2. Kurutulmuş İğde: İğde meyveleri kurutularak uzun süre saklanabilir ve atıştırmalık olarak veya çay olarak tüketilebilir. 3. İğde Suyu: İğde meyvelerinin suyu sıkılarak veya püre haline getirilerek içeceklerde kullanılabilir. 4. İğde Çayı: Kurutulmuş iğde yapraklarından veya meyvelerinden çay hazırlanabilir. Bir çay bardağı kaynar suya 1-2 çay kaşığı kurutulmuş iğde ekleyip demlemek yeterlidir. 5. Tatlı ve Reçel: İğde, reçel yapımında da kullanılabilir ve tatlı tariflerinde doğal bir tatlandırıcı ve aroma verici olarak tercih edilebilir.