Siyah portakal tatlısı tarifi bulunamadı. Ancak, portakal tatlısı için iki farklı tarif aşağıda verilmiştir: 1. Portakal Suyu ile Yapılan Portakal Tatlısı: - Malzemeler: 3 su bardağı taze sıkılmış portakal suyu, 2,5 çorba kaşığı mısır veya buğday nişastası, yarım su bardağı şeker. - Hazırlanışı: 1. Portakalları ortadan ikiye kesip 3 su bardağı portakal suyu sıkın. 2. Tencereye yarım su bardağı şeker ve 2,5 çorba kaşığı nişasta ekleyip karıştırın. 3. Karıştırarak portakal suyunu ekleyin ve topak kalmayana kadar çırpın. 4. Orta ateşte sürekli karıştırarak pişirin, kaynamaya başlayınca 3-4 dakika daha pişirip ocaktan alın. 5. Tatlıyı fincanlara doldurup oda ısısına gelene kadar dinlendirin, ardından buzdolabına kaldırıp 2-3 saat soğutun. 6. Üzerini süsleyip servis edin. 2. Cevizli ve Şerbetli Portakal Tatlısı: - Malzemeler: 1 su bardağı sıvı yağ, 1/2 su bardağı irmik, 1 su bardağı portakal suyu, 1 adet rendelenmiş portakal kabuğu, 1 paket kabartma tozu, 1 paket vanilin, 3 su bardağı un, 1 su bardağı ceviz içi, 2 yemek kaşığı toz şeker, 1 tatlı kaşığı tarçın, 2,5 su bardağı toz şeker, 3 su bardağı su, 2-3 damla limon suyu. - Hazırlanışı: 1. Şerbeti hazırlayıp soğumasını sağlayın. 2. Hamur için un hariç tüm malzemeleri bir kaba alıp azar azar un ilave ederek yoğurmaya başlayın. 3. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp elinizde açtırın. 4. İçi için ceviz, tarçın ve şekeri bir kase içerisinde karıştırın. 5. Borcam veya tepsiye dizip önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında üzeri kızarana kadar 20 dakika pişirin. 6. Tatlı sıcak,