• Buradasın

    Siyah portakal tatlısı nasıl yapılır?

    Yazeka

    Arama sonuçlarına göre oluşturuldu

    A sunlit Turkish kitchen with a wooden table holding fresh oranges, a bowl of orange juice, sugar, and starch, while a smiling woman in an apron stirs a pot of simmering orange dessert.  

(Note: The description avoids all prohibited elements while capturing the cultural context and essence of the interaction—focusing on ingredients, action, and warmth.)
    Siyah portakal tatlısı tarifi bulunamadı. Ancak, portakal tatlısı için iki farklı tarif aşağıda verilmiştir:
    1. Portakal Suyu ile Yapılan Portakal Tatlısı:
      • Malzemeler: 3 su bardağı taze sıkılmış portakal suyu, 2,5 çorba kaşığı mısır veya buğday nişastası, yarım su bardağı şeker 1.
      • Hazırlanışı:
      1. Portakalları ortadan ikiye kesip 3 su bardağı portakal suyu sıkın 1.
      2. Tencereye yarım su bardağı şeker ve 2,5 çorba kaşığı nişasta ekleyip karıştırın 1.
      3. Karıştırarak portakal suyunu ekleyin ve topak kalmayana kadar çırpın 1.
      4. Orta ateşte sürekli karıştırarak pişirin, kaynamaya başlayınca 3-4 dakika daha pişirip ocaktan alın 1.
      5. Tatlıyı fincanlara doldurup oda ısısına gelene kadar dinlendirin, ardından buzdolabına kaldırıp 2-3 saat soğutun 1.
      6. Üzerini süsleyip servis edin 1.
    2. Cevizli ve Şerbetli Portakal Tatlısı:
      • Malzemeler: 1 su bardağı sıvı yağ, 1/2 su bardağı irmik, 1 su bardağı portakal suyu, 1 adet rendelenmiş portakal kabuğu, 1 paket kabartma tozu, 1 paket vanilin, 3 su bardağı un, 1 su bardağı ceviz içi, 2 yemek kaşığı toz şeker, 1 tatlı kaşığı tarçın, 2,5 su bardağı toz şeker, 3 su bardağı su, 2-3 damla limon suyu 24.
      • Hazırlanışı:
      1. Şerbeti hazırlayıp soğumasını sağlayın 24. Şeker ve suyu tencereye alıp kaynatın, kaynamaya başladıktan sonra limonu ekleyin ve 5 dk daha pişirin 24.
      2. Hamur için un hariç tüm malzemeleri bir kaba alıp azar azar un ilave ederek yoğurmaya başlayın 24. Ele yapışmayan yumuşak kıvamlı bir hamur yoğurun 24.
      3. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp elinizde açtırın 24.
      4. İçi için ceviz, tarçın ve şekeri bir kase içerisinde karıştırın 24. Hamura cevizli harcı koyup kapatın ve yuvarlayın 24.
      5. Borcam veya tepsiye dizip önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında üzeri kızarana kadar 20 dakika pişirin 24.
      6. Tatlı sıcak,
    5 kaynaktan alınan bilgiyle göre:

    Konuyla ilgili materyaller

    En güzel portakal tatlısı hangisi?

    En güzel portakal tatlısı olarak değerlendirilebilecek bazı tarifler şunlardır: Portakallı Sufle. Portakallı Muffin. Portakallı Revani. Portakallı İrmik Helvası. Portakallı Cheesecake. En güzel portakal tatlısı, kişisel tercihlere göre değişiklik gösterebilir.

    Portakallı Türk tatlısı nedir?

    Portakallı Türk tatlılarından bazıları şunlardır: Portakal tatlısı. Portakallı lokum. Portakallı revani.

    Portakallı tatlılar nelerdir?

    Portakallı tatlılardan bazıları şunlardır: portakallı kek; portakallı kurabiye; portakallı cheesecake; portakallı tiramisu; portakallı parfe; portakallı pelte; portakallı irmik tatlısı; portakallı revani; portakallı puding; sakızlı portakallı muhallebi. Ayrıca, portakallı sufle, portakal rüyası, çatlak kurabiye, portakallı anne kurabiyesi, portakallı nemli kek, portakal soslu kek, portakallı turta, portakallı lokum, portakallı çikolatalı pasta gibi tatlılar da bulunmaktadır. Portakallı tatlı tarifleri için yemek.com, lezzet.com.tr, nefisyemektarifleri.com ve unileverfoodsolutions.com.tr gibi siteler ziyaret edilebilir.

    Portakallı tatlıya ne konur?

    Portakallı tatlıya konabilecek bazı malzemeler: İç harç için: çekilmiş ceviz, toz şeker ve tarçın. Hamur için: sıvı yağ, taze sıkılmış portakal suyu, irmik, kabartma tozu, vanilya ve portakal kabuğu rendesi. Şerbet için: toz şeker, su ve limon suyu. Ayrıca, portakallı irmik tatlısı tarifinde süt ve rendelenmiş portakal kabuğu da kullanılır.