Buradasın
Siyah portakal tatlısı nasıl yapılır?
Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Siyah portakal tatlısı tarifi bulunamadı. Ancak, portakal tatlısı için iki farklı tarif aşağıda verilmiştir:
- Portakal Suyu ile Yapılan Portakal Tatlısı:
- Malzemeler: 3 su bardağı taze sıkılmış portakal suyu, 2,5 çorba kaşığı mısır veya buğday nişastası, yarım su bardağı şeker 1.
- Hazırlanışı:
- Portakalları ortadan ikiye kesip 3 su bardağı portakal suyu sıkın 1.
- Tencereye yarım su bardağı şeker ve 2,5 çorba kaşığı nişasta ekleyip karıştırın 1.
- Karıştırarak portakal suyunu ekleyin ve topak kalmayana kadar çırpın 1.
- Orta ateşte sürekli karıştırarak pişirin, kaynamaya başlayınca 3-4 dakika daha pişirip ocaktan alın 1.
- Tatlıyı fincanlara doldurup oda ısısına gelene kadar dinlendirin, ardından buzdolabına kaldırıp 2-3 saat soğutun 1.
- Üzerini süsleyip servis edin 1.
- Cevizli ve Şerbetli Portakal Tatlısı:
- Malzemeler: 1 su bardağı sıvı yağ, 1/2 su bardağı irmik, 1 su bardağı portakal suyu, 1 adet rendelenmiş portakal kabuğu, 1 paket kabartma tozu, 1 paket vanilin, 3 su bardağı un, 1 su bardağı ceviz içi, 2 yemek kaşığı toz şeker, 1 tatlı kaşığı tarçın, 2,5 su bardağı toz şeker, 3 su bardağı su, 2-3 damla limon suyu 24.
- Hazırlanışı:
- Şerbeti hazırlayıp soğumasını sağlayın 24. Şeker ve suyu tencereye alıp kaynatın, kaynamaya başladıktan sonra limonu ekleyin ve 5 dk daha pişirin 24.
- Hamur için un hariç tüm malzemeleri bir kaba alıp azar azar un ilave ederek yoğurmaya başlayın 24. Ele yapışmayan yumuşak kıvamlı bir hamur yoğurun 24.
- Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp elinizde açtırın 24.
- İçi için ceviz, tarçın ve şekeri bir kase içerisinde karıştırın 24. Hamura cevizli harcı koyup kapatın ve yuvarlayın 24.
- Borcam veya tepsiye dizip önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında üzeri kızarana kadar 20 dakika pişirin 24.
- Tatlı sıcak,
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: