Karaca Quick&Safe düdüklü tencerede baklagiller, sebzeler, tahıllar, et ve tavuk yemekleri yapılabilir. Bazı yemek örnekleri: Baklagiller: Kuru fasulye (ıslatılmamış 20-25 dk, ıslatılmış 15 dk), nohut (ıslatılmış 25-30 dk, kuru 30-40 dk), barbunya (18-20 dk), kırmızı mercimek (8-10 dk), yeşil mercimek (12-15 dk). Sebzeler: Patates (küçük bütün 5-7 dk, büyük 10-12 dk), mısır (koçan 25 dk, taze koçan 2-3 dk), bamya (5-7 dk), pırasa (5-10 dk). Et ve tavuk: Dana eti (kuşbaşı 20-30 dk, biftek 10 dk), kuzu eti (parça büyüklüğüne göre 15-45 dk), tavuk (parça 10-15 dk, bütün 20-25 dk). Diğer yemekler: Sarma (etli/yaprak 15-20 dk), kestane (15-20 dk). Düdüklü tencerede yemek yaparken, tencerenin kullanım kılavuzuna uyulması önerilir.