Tek tencerede pilav pişirmek için gerekli malzemeler: 2 yemek kaşığı sıvı yağ; 4 adet tavuk but; 1 adet soğan (küçük doğranmış); 300 gram kültür mantarı (dilimlenmiş); 1,5 su bardağı baldo pirinç (önceden yıkanmış); 2 yemek kaşığı tereyağı; 1,5 çay kaşığı tuz; 1,5 çay kaşığı kekik; 1/2 çay kaşığı karabiber; 1/2 çay kaşığı yenibahar; 2 su bardağı su. Pişirme süreci: 1. Geniş bir tencerede sıvı yağı ısıtın. 2. Tavuk butlarını tencereye ekleyip her tarafı kızarana kadar pişirin. 3. Ardından, doğranmış soğanı ve mantarları ekleyin ve birkaç dakika soteleyin. 4. Yıkanmış pirinci ekleyip, tereyağını, tuzu, kekiği, karabiberi ve yeni baharı da ekleyerek karıştırın. 5. 2 su bardağı suyu ilave edin ve kaynatın. 6. Kaynamaya başladıktan sonra, ocağın altını kısın, tencerenin kapağını kapatın ve pirinçler yumuşayana ve suyunu çekene kadar yaklaşık 20-25 dakika pişirin. 7. Piştikten sonra birkaç dakika dinlendirin ve servis yapın.