Buradasın
Arda'nın Mutfağı kestaneli pilav nasıl yapılır?
Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Arda'nın Mutfağı'nda yayınlanan kestaneli pilav tarifi için gerekli malzemeler:
- 2 su bardağı pirinç 14;
- 200 gr. kestane 14;
- 3 su bardağı su 14;
- 1 adet soğan 14;
- 2 yemek kaşığı tereyağı 14;
- 2 yemek kaşığı dolmalık fıstık 14;
- 2 yemek kaşığı kuş üzümü 14;
- 2 tatlı kaşığı tuz 1;
- Karabiber 1;
- 1 çay kaşığı yenibahar 1;
- 2 tatlı kaşığı toz şeker 1.
Yapılışı:
- Pirinci bol suyla yıkayıp suyunu süzün 14.
- Kestaneleri ızgarada pişirip kabuklarını soyun 14.
- Soğanları yemeklik doğrayın 14.
- Yağsız tavada fıstıklara renk verin, tereyağını tencereye ekleyin, yağ eriyince soğanları ilave edip kavurun 14.
- Kuş üzümü, pirinç, yenibahar ve toz şekeri ilave edip birkaç dakika kavurun 14.
- Kestane, su, tuz ve karabiberi ekleyip harlı ateşte suyu kaynayana kadar pişirin 14.
- Su kaynayınca altını kısın ve 20 dk daha pişirin 14.
- Pilavı demlenmesi için kenara alın ve sıcak servis edin 1.
Tarifin videosuna ardaninmutfagi.com sitesinden ulaşılabilir 1.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: