• Buradasın

    Arda'nın Mutfağı kestaneli pilav nasıl yapılır?

    Yazeka

    Arama sonuçlarına göre oluşturuldu

    Arda'nın Mutfağı'nda yayınlanan kestaneli pilav tarifi için gerekli malzemeler:
    • 2 su bardağı pirinç 14;
    • 200 gr. kestane 14;
    • 3 su bardağı su 14;
    • 1 adet soğan 14;
    • 2 yemek kaşığı tereyağı 14;
    • 2 yemek kaşığı dolmalık fıstık 14;
    • 2 yemek kaşığı kuş üzümü 14;
    • 2 tatlı kaşığı tuz 1;
    • Karabiber 1;
    • 1 çay kaşığı yenibahar 1;
    • 2 tatlı kaşığı toz şeker 1.
    Yapılışı:
    1. Pirinci bol suyla yıkayıp suyunu süzün 14.
    2. Kestaneleri ızgarada pişirip kabuklarını soyun 14.
    3. Soğanları yemeklik doğrayın 14.
    4. Yağsız tavada fıstıklara renk verin, tereyağını tencereye ekleyin, yağ eriyince soğanları ilave edip kavurun 14.
    5. Kuş üzümü, pirinç, yenibahar ve toz şekeri ilave edip birkaç dakika kavurun 14.
    6. Kestane, su, tuz ve karabiberi ekleyip harlı ateşte suyu kaynayana kadar pişirin 14.
    7. Su kaynayınca altını kısın ve 20 dk daha pişirin 14.
    8. Pilavı demlenmesi için kenara alın ve sıcak servis edin 1.
    Tarifin videosuna ardaninmutfagi.com sitesinden ulaşılabilir 1.
    5 kaynaktan alınan bilgiyle göre:

    Konuyla ilgili materyaller

    Arda'nın Mutfağı'nda hangi yemekler var?

    Arda'nın Mutfağı'nda yapılan yemeklerden bazıları şunlardır: Kabak graten; Mısırlı tavuklu salata; Kupta limon soslu muhallebi; Bulgurlu yaz salatası; Kuzu kapama; Bademli şeftalili kek; Havuç kabak tarator; Otlu peynirli tava böreği; Ev yapımı mayonez; Mantarlı et sote. Ayrıca, Arda'nın Mutfağı'nda ramazan ayına özel tarifler de bulunmaktadır. Arda'nın Mutfağı'ndaki tariflere, kanalın resmi web sitesi olan kanald.com.tr/ardanin-mutfagi adresinden ulaşılabilir.

    Kestaneli pilavın içine ne konur?

    Kestaneli pilavın içine şu malzemeler konur: Baldo pirinç; Kestane; Kuş üzümü; Çam fıstığı; Dereotu; Tarçın; Karabiber; Yenibahar. Ayrıca, soğan ve zeytinyağı da kullanılan malzemeler arasındadır.

    Portakal soslu kestaneli iç pilav nasıl yapılır?

    Portakal Soslu Kestaneli İç Pilav Tarifi için gerekli malzemeler ve yapım aşamaları şunlardır: Malzemeler: - 3 su bardağı pirinç - Yarım kg kestane - Yarım çay kaşığı karabiber - Yarım çay kaşığı tarçın - Yarım çay kaşığı yenibahar - 2 yemek kaşığı dolmalık üzüm - 1 çay kaşığı tuz - Çeyrek limon suyu - 4,5 su bardağı su (pirince göre ayarlanmalı) - 3-4 yemek kaşığı tereyağı Yapılışı: 1. Kestaneleri çentip 200 derece fırında pişirin, ardından kabuklarını soyarak 2-3 parçaya ayırın. 2. Portakalların suyunu sıkın ve kestaneleri içine atarak karıştırın. 3. Tereyağını eritip içine pirinçleri koyarak kavurun. 4. Baharatları ekleyip karıştırdıktan sonra suyunu ilave edin. 5. Kaynayınca limon suyunu sıkın ve altını kısarak pişmeye bırakın. 6. Pirinçler piştiğinde altını kapatın ve kestane ile dolmalık üzümü ekleyip tahta kaşıkla karıştırın. 7. Kapağın altına 2 kat kağıt havlu koyarak demlendirin. Afiyet olsun!

    Kestanenin içine hangi pilav yakışır?

    Kestanenin içine en çok yakışan pilav türleri arasında kestaneli iç pilav ve kestaneli bulgur pilavı bulunmaktadır. Kestaneli iç pilav için gerekli malzemeler: 1,5 su bardağı baldo pirinç; 2 yemek kaşığı sıvı yağ ve 1 tatlı kaşığı tereyağı; 2,5 su bardağı su; 1 adet soğan (küp küp kesilmiş); 1 kase kestane; yarım su bardağı kuş üzümü; 2 yemek kaşığı çam fıstığı; 2-3 dal dereotu (ince kıyılmış); yarım tatlı kaşığı tarçın; 1 çay kaşığı karabiber. Kestaneli bulgur pilavı için ise kestane, bulgur pilavına çok yakışmaktadır. Ayrıca, kestaneli pilav, Bursa yöresine ait olup, et ve tavuk yemeklerinin yanına çok yakışan bir pilavdır.