Buradasın
Arda'nın Mutfağı kestaneli pilav nasıl yapılır?
Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Arda'nın Mutfağı'nda yayınlanan kestaneli pilav tarifi şu şekildedir:
Malzemeler:
- 2 yemek kaşığı tereyağı 14;
- 1 yemek kaşığı zeytinyağı 14;
- 1 adet soğan 14;
- 2 su bardağı pirinç 14;
- Tuz 14;
- Karabiber 14;
- 1 tatlı kaşığı yenibahar 14;
- 2 yemek kaşığı dolmalık fıstık 14;
- 2 yemek kaşığı kuş üzümü 14;
- 200-250 gr. kestane 14;
- 3 su bardağı su 14;
- 1 yemek kaşığı toz şeker 14.
Hazırlanışı:
- Pirinci bol suyla yıkayıp suyunu süzün 13.
- Kestaneleri pişirip, kabuklarını soyun 13.
- Pilav tenceresine yağları ilave edin, ardından yemeklik doğradığınız soğanları ilave edip kavurun 14.
- Dolmalık fıstığı ekleyip, kavurmaya devam edin 14.
- Pirinçleri ilave edin ve bir tur çevirin 14.
- Ardından tuz, karabiber, yenibahar ve kuş üzümlerini ekleyip kavurmaya devam edin 14.
- Toz şeker ve suyunu ekleyip, karıştırın 14.
- Ardından kestaneleri ekleyin ve kapağı kapalı olacak şekilde harlı ateşte suyu kaynayana kadar pişirin 14.
- Su kaynayınca altını kısın ve 20 dakika daha pişirin 14.
- Pilav hazır olduğunda demlenmesi için kenara alın ve sıcak servis edin 14.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: