Buradasın
Şeker hastaları bulgur pilavını nasıl yemeli?
Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Şeker hastaları bulgur pilavını glisemik indeksi düşük olduğu ve posa içerdiği için tüketebilirler 12.
Ancak, dikkat edilmesi gereken bazı noktalar vardır:
- Porsiyon kontrolü: Küçük porsiyonlar tercih edilmelidir 2.
- Tam tahıllı seçenekler: Beyaz pirinç yerine esmer pirinç veya bulgur gibi tam tahıllı alternatifler kullanılmalıdır 23.
- Yanında protein ve lif: Pilavın yanında sebzeler, baklagiller veya et ürünleri gibi protein ve lif açısından zengin gıdalar tüketilmelidir 2.
- Pişirme yöntemi: Haşlama veya buharda pişirme gibi sağlıklı pişirme yöntemleri tercih edilmelidir 2.
Her bireyin metabolizması farklı olduğu için, şeker hastalarının diyetlerini belirlerken bir beslenme uzmanına danışmaları önemlidir 2.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: