Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Tek tencerede pilav pişirmek için aşağıdaki malzemeler gereklidir:
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ 1;
- 4 adet tavuk but 1;
- 1 adet soğan (küp doğranmış) 1;
- 300 gram kültür mantarı (doğranmış) 1;
- 1,5 su bardağı baldo pirinç (suda bekletilmiş, süzülmüş) 1;
- 2 yemek kaşığı tereyağı 1;
- 1,5 çay kaşığı tuz 1;
- 1,5 çay kaşığı kekik 1;
- 1/2 çay kaşığı karabiber 1;
- 1/2 çay kaşığı yenibahar 1;
- 2 su bardağı su 1.
Pişirme aşamaları:
- Geniş bir tencerede sıvı yağı ısıtın 1.
- Tavuk butları arkalı önlü kızartın ve tencerenin kapağını kapatarak bir süre pişirin 1.
- Tavuk butları tencereden alın ve tencereye küp doğranmış soğanları ekleyin 1.
- Biraz kavurun ve mantarları ilave edin 1.
- Mantarları da kavurduktan sonra pirinçleri ekleyin 1.
- Tereyağını koyun 1.
- Tereyağı eriyene kadar hepsini güzelce karıştırın 1.
- Üzerine baharatları serpin 1.
- Karıştırın ve 2 su bardağı suyu üzerine gezdirin 1.
- Fokurdayan su ve pilava, öncesinde hazırladığınız butları ekleyin 1.
- Kısık ateşte suyunu çekene dek pişirin ve 10 dakika dinlendirin 1.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: