Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Tek tencerede pilav pişirmek için gerekli malzemeler:
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ 12;
- 4 adet tavuk but 12;
- 1 adet soğan (küçük doğranmış) 1;
- 300 gram kültür mantarı (dilimlenmiş) 1;
- 1,5 su bardağı baldo pirinç (önceden yıkanmış) 1;
- 2 yemek kaşığı tereyağı 1;
- 1,5 çay kaşığı tuz 1;
- 1,5 çay kaşığı kekik 1;
- 1/2 çay kaşığı karabiber 1;
- 1/2 çay kaşığı yenibahar 1;
- 2 su bardağı su 1.
Pişirme süreci:
- Geniş bir tencerede sıvı yağı ısıtın 2.
- Tavuk butlarını tencereye ekleyip her tarafı kızarana kadar pişirin 12.
- Ardından, doğranmış soğanı ve mantarları ekleyin ve birkaç dakika soteleyin 1.
- Yıkanmış pirinci ekleyip, tereyağını, tuzu, kekiği, karabiberi ve yeni baharı da ekleyerek karıştırın 1.
- 2 su bardağı suyu ilave edin ve kaynatın 1.
- Kaynamaya başladıktan sonra, ocağın altını kısın, tencerenin kapağını kapatın ve pirinçler yumuşayana ve suyunu çekene kadar yaklaşık 20-25 dakika pişirin 1.
- Piştikten sonra birkaç dakika dinlendirin ve servis yapın 1.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: