Çerkez Şıpsi Pastası yapımı için gerekli malzemeler ve adımlar şunlardır: Malzemeler: - Pasta için: 4 kase su, 1 kase mısır unu, tuz. - Şıpsi için: 1 bütün tavuk, 7 yemek kaşığı kavrulmuş un, 1 soğan, 2 bardak süt, 3 su bardağı tavuk suyu, 1 bardak iri çekilmiş ceviz, 3 diş sarımsak, havben, karabiber, köri, tuz, kırmızı biber, tereyağı. Yapılışı: 1. Şıpsi: Tavuğu haşlayıp parçaladıktan sonra çok az sıvıyağ, karabiber, tuz ve köri ile kavurun. 2. Soğan ve sarımsak: Derin bir tencerede çok az yağda soğan ve sarımsakları kavurun, çekilmiş cevizi ekleyin. 3. Pişirme: Tuz ve havben ekleyip muhallebi kıvamı alana kadar pişirin ve servis tabağına alın. 4. Servis: Kırmızı biber veya tuzlu biber gezdirip ceviz serpin. 5. Pasta: Genişçe bir tencereye su ve tuzu alıp kaynatın, üzerine yavaş yavaş mısır ununu ekleyip hızlı bir şekilde karıştırın. 6. Şıpsi yerleştirme: Kıvam alan çerkez pastasını kaşığın tersi ile bastırılarak tencerenin şeklini verin, ters çevirerek servis tabağına alın ve ortasını bir kase ile oyuk açın.