Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Çerkez Şıpsi Pastası yapımı için gerekli malzemeler ve adımlar şunlardır:
Malzemeler:
- Pasta için: 4 kase su, 1 kase mısır unu, tuz 1.
- Şıpsi için: 1 bütün tavuk, 7 yemek kaşığı kavrulmuş un, 1 soğan, 2 bardak süt, 3 su bardağı tavuk suyu, 1 bardak iri çekilmiş ceviz, 3 diş sarımsak, havben, karabiber, köri, tuz, kırmızı biber, tereyağı 1.
Yapılışı:
- Şıpsi: Tavuğu haşlayıp parçaladıktan sonra çok az sıvıyağ, karabiber, tuz ve köri ile kavurun 1.
- Soğan ve sarımsak: Derin bir tencerede çok az yağda soğan ve sarımsakları kavurun, çekilmiş cevizi ekleyin 1. Soğuyunca kavrulmuş un, süt, tavuk suyunu yavaş yavaş karıştırın 1.
- Pişirme: Tuz ve havben ekleyip muhallebi kıvamı alana kadar pişirin ve servis tabağına alın 1. Üzerine tavuk etlerini yerleştirin 1.
- Servis: Kırmızı biber veya tuzlu biber gezdirip ceviz serpin 1.
- Pasta: Genişçe bir tencereye su ve tuzu alıp kaynatın, üzerine yavaş yavaş mısır ununu ekleyip hızlı bir şekilde karıştırın 1. Kısık ateşte sürekli karıştırarak 20-25 dakika kadar kıvam alana kadar pişirin 1.
- Şıpsi yerleştirme: Kıvam alan çerkez pastasını kaşığın tersi ile bastırılarak tencerenin şeklini verin, ters çevirerek servis tabağına alın ve ortasını bir kase ile oyuk açın 1. Boşluğa şıpsi koyarak servis yapın 1.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: