Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Çerkez Şıpsi Pastası Tarifi:
Malzemeler:
- Şıpsi için: 5 adet kemiksiz but, 6 bardak su, 3 çorba kaşığı tepeleme un 1.
- Pasta için: 2 su bardağı ince bulgur, 3 su bardağı su, 3 yemek kaşığı tereyağı, bir tatlı kaşığı bul biber, tuz 1.
Yapılışı:
- Şıpsi: Haşlanan tavuk butlarını tencereden çıkarın ve soğuması için kenara alın 4. Tavuk suyunu dökmeyin 4. Bir kap içerisine sütü ve unu güzelce çırpın, içine sarımsak ve tuzu ekleyip karıştırın 4. Bu karışımı ayırdığınız tavuk suyunun içerisine dökün ve orta ateşte sürekli karıştırarak pişirin 4. Beşamel sos kıvamından biraz daha katı bir sos elde edin, ardından didiklediğiniz tavuk etlerini ilave edin 4. En son yağda kızdırılmış kırmızı toz biberi üzerine gezdirin 4.
- Pasta: Kaynatılan suyun içine bulguru ilave edin, tuzunu ekleyip suyunu çekene kadar kısık ateşte kaynatın 1. Suyunu çektiğinde tahta kaşığın arka kısmıyla macun kıvamına gelene dek dövün 1.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: