• Buradasın

    Çerkez şıpsi pastası nasıl yapılır?

    Yazeka

    Arama sonuçlarına göre oluşturuldu

    Çerkez Şıpsi Pastası Tarifi:
    Malzemeler:
    • Şıpsi için: 5 adet kemiksiz but, 6 bardak su, 3 çorba kaşığı tepeleme un 1.
    • Pasta için: 2 su bardağı ince bulgur, 3 su bardağı su, 3 yemek kaşığı tereyağı, bir tatlı kaşığı bul biber, tuz 1.
    Yapılışı:
    1. Şıpsi: Haşlanan tavuk butlarını tencereden çıkarın ve soğuması için kenara alın 4. Tavuk suyunu dökmeyin 4. Bir kap içerisine sütü ve unu güzelce çırpın, içine sarımsak ve tuzu ekleyip karıştırın 4. Bu karışımı ayırdığınız tavuk suyunun içerisine dökün ve orta ateşte sürekli karıştırarak pişirin 4. Beşamel sos kıvamından biraz daha katı bir sos elde edin, ardından didiklediğiniz tavuk etlerini ilave edin 4. En son yağda kızdırılmış kırmızı toz biberi üzerine gezdirin 4.
    2. Pasta: Kaynatılan suyun içine bulguru ilave edin, tuzunu ekleyip suyunu çekene kadar kısık ateşte kaynatın 1. Suyunu çektiğinde tahta kaşığın arka kısmıyla macun kıvamına gelene dek dövün 1.
    Şıpsi, pasta ile birlikte servis edilir 1. İsteğe bağlı olarak pastanın ortasına bir çukur açılıp buraya kırmızı toz biber ve kıyma ile kavrulmuş soğan konulabilir 1.
    5 kaynaktan alınan bilgiyle göre:

    Konuyla ilgili materyaller

    Çerkezlerin meşhur tatlısı nedir?

    Çerkezlerin meşhur tatlılarından bazıları şunlardır: Demir tatlısı. Hurmisa. Şıpsi ve baste. Haliva. Ayrıca, Çerkez tatlısı olarak bilinen, şerbetli bir tatlı da bulunmaktadır.

    Çerkez Pastası hangi yöreye ait?

    Çerkes pastası, Çerkes (Adığe) mutfağına ait bir yemektir. Çerkes pastası, mısır unu, süt, yumurta ve tereyağı ile pişirilip, üzerine et kavurması konularak yenir.

    Çerkez böreği ve pastası aynı mı?

    Hayır, Çerkez böreği ve pastası aynı değildir. Çerkez böreği, üçgen şeklinde yağda kızartılmış peynirli puf böreğidir. Çerkez pastası ise, akdarı, mısır ya da buğday unundan pişirilen ve ekmek yerine kullanılan bir lapadır.