• Buradasın

    Mont Blanc pastası nasıl yapılır?

    Yazeka

    Arama sonuçlarına göre oluşturuldu

    Mont Blanc pastası yapmak için aşağıdaki malzemeler ve adımlar izlenebilir:
    Malzemeler:
    • 100 g toz şeker 1
    • 50 g yumurta akı 1
    • 200 g kestane şekeri 1
    • 50 g tereyağı 1
    • 50 g krema 1
    • 50 g toz krem şanti 1
    • 50 g süt 1
    Yapılışı:
    1. Şeker ve yumurta akını hafif karıştırarak benmari usulü ısıtın 1.
    2. Ilınmış karışımı köpük kıvamına gelinceye kadar karıştırma kabında çırpıcı ile çırpın 1.
    3. Hazırladığınız karışımdan teflon bir tepsi veya kağıt üzerine büyükten küçüğe 5 adet mereng sıkın 1.
    4. Spatulayla düzleştirerek yuvarlak olarak yayın 1.
    5. Merengleri önceden ısıtılmış fırında 100 derecede 40 dakika kadar pişirin 1.
    6. İyice soğuduktan sonra bir spatula yardımıyla yağlı kağıttan dikkatlice çıkarın 1.
    7. 100 g kestane şekerini, tereyağını ve kremayı çırpıcıda çırptıktan sonra kestaneli karışımı merenglerin arasına krema sıkacağı ile kat kat sıkın 1.
    8. Toz krem şantiyi sütle birlikte çırpıcı ile çırpın 1.
    9. Merenglerin üstünü kaplayın 1.
    10. Pastayı kalan kestane şekeriyle süsleyin 1.
    Alternatif olarak, kestaneli Mont Blanc tarifinde şu malzemeler de kullanılabilir:
    • 2 kilo kestane şekeri 2
    • 3 bardak su 2
    • 50 gram şeker 2
    • 2 yemek kaşığı vanilya 2
    • Daire şeklinde pişmiş pasta tabanı 2
    Bu tarifte, bezeyi sıkma torbasına alıp bezeyi döner hareketle parşömen kağıdıyla kaplı bir fırın tepsisine sıkmak ve 1 saat pişirmek gerekmektedir 2.
    5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: