Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Mont Blanc pastası yapmak için aşağıdaki malzemeler ve adımlar izlenebilir:
Malzemeler:
- 100 g toz şeker 1
- 50 g yumurta akı 1
- 200 g kestane şekeri 1
- 50 g tereyağı 1
- 50 g krema 1
- 50 g toz krem şanti 1
- 50 g süt 1
Yapılışı:
- Şeker ve yumurta akını hafif karıştırarak benmari usulü ısıtın 1.
- Ilınmış karışımı köpük kıvamına gelinceye kadar karıştırma kabında çırpıcı ile çırpın 1.
- Hazırladığınız karışımdan teflon bir tepsi veya kağıt üzerine büyükten küçüğe 5 adet mereng sıkın 1.
- Spatulayla düzleştirerek yuvarlak olarak yayın 1.
- Merengleri önceden ısıtılmış fırında 100 derecede 40 dakika kadar pişirin 1.
- İyice soğuduktan sonra bir spatula yardımıyla yağlı kağıttan dikkatlice çıkarın 1.
- 100 g kestane şekerini, tereyağını ve kremayı çırpıcıda çırptıktan sonra kestaneli karışımı merenglerin arasına krema sıkacağı ile kat kat sıkın 1.
- Toz krem şantiyi sütle birlikte çırpıcı ile çırpın 1.
- Merenglerin üstünü kaplayın 1.
- Pastayı kalan kestane şekeriyle süsleyin 1.
Alternatif olarak, kestaneli Mont Blanc tarifinde şu malzemeler de kullanılabilir:
- 2 kilo kestane şekeri 2
- 3 bardak su 2
- 50 gram şeker 2
- 2 yemek kaşığı vanilya 2
- Daire şeklinde pişmiş pasta tabanı 2
Bu tarifte, bezeyi sıkma torbasına alıp bezeyi döner hareketle parşömen kağıdıyla kaplı bir fırın tepsisine sıkmak ve 1 saat pişirmek gerekmektedir 2.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: