• Buradasın

    Opera pastası içinde ne var?

    Yazeka

    Arama sonuçlarına göre oluşturuldu

    Opera pastası genellikle şu malzemelerden oluşur:
    • Bademli pandispanya (Joconde) 23.
    • Kahve aromalı tereyağlı krema 23.
    • Çikolatalı ganaj 23.
    Ayrıca, pastanın yapımında espresso, brendi, pudra şekeri, un, tereyağı ve yumurta gibi ek malzemeler de kullanılabilir 2.
    5 kaynaktan alınan bilgiyle göre:

    Konuyla ilgili materyaller

    Opera tatlısının hikayesi nedir?

    Opera tatlısının hikayesi şu şekildedir: Bu tatlı, 1802 yılında Paris'te açılan Dallayou pastanesinin en ünlü pastası olarak ortaya çıkmıştır. Gavillion, katmanları gözüken ve ufak bir lokmasıyla tümünün tadına varılabilecek bir pasta yaratmak istemiştir. Opera tatlısı, Fransız pastacılığında bir devrim olarak kabul edilmektedir.

    Opera Cake nasıl yapılır?

    Opera Kek Tarifi için gerekli malzemeler ve yapım aşamaları şunlardır: Malzemeler: - Joconde Pandispanya (Bademli Kek): 5 büyük yumurta, 5 büyük yumurta akı, 150g öğütülmüş badem, 150g pudra şekeri, 50g un, 50g tuzsuz tereyağı (eritilmiş), 50g toz şeker. - Kahve Buttercream: 150g tuzsuz tereyağı (yumuşatılmış), 150g pudra şekeri, 2 çay kaşığı instant kahve (1 yemek kaşığı sıcak suda çözülmüş), 2 yumurta sarısı. - Çikolata Ganaj: 200g bitter çikolata (%70 kakao), 200ml çift krema. - Kahve Şurubu: 100ml su, 100g toz şeker, 2 çay kaşığı instant kahve. - Çikolata Glaze: 100g bitter çikolata, 20g tuzsuz tereyağı. Yapılışı: 1. Pandispanya: Yumurtaları, öğütülmüş badem ve pudra şekeri ile hafif ve kabarık olana kadar çırpın. 2. Kahve Şurubu: Su, şeker ve kahveyi bir tencereye koyup şeker eriyene kadar kaynatın. 3. Buttercream: Yumurta sarılarını soluk olana kadar çırpın. 4. Çikolata Ganaj: Kremayı bir tencerede kaynatın, ardından ocaktan alıp doğranmış çikolatayı ekleyin ve eriyene kadar karıştırın. 5. Kekin Montajı: Bir pandispanya katını bir tepsiye alıp kahve şurubu ile ıslatın. İkinci pandispanya katını koyup tekrar şurupla ıslatın