Opera Kek Tarifi: Malzemeler: 1 paket bademli dakuaz kek; 2 yemek kaşığı erimiş tereyağı; 4 adet yumurta akı; 3/4 su bardağı şeker; 1 su bardağı badem unu; 4 yumurta; Islatma şurubu: 1/2 su bardağı su, 1/2 su bardağı şeker, 1-2 tatlı kaşığı granül kahve; Ganaj: 375 gr bitter küvertür, 300 gr krema, 40 gr tereyağı; Kahveli tereyağ kreması (Buttercream): 250 gr tereyağı, 120 gr pudra şekeri, 1 tatlı kaşığı vanilya, 1-2 tatlı kaşığı ıslatma şurubundan; Glasaj: 250 gr bitter glasaj, 100 gr bitter küvertür, 40 ml yer fıstığı yağı. Hazırlanışı: 1. Pandispanya: Yumurta aklarını kar gibi olana kadar 2 yemek kaşığı şeker ile çırpın. 2. Kahveli Şurup: Su ve şekeri ocakta kaynatın, kahveyi ekleyip karıştırın ve ocağı kapatın. 3. Buttercream: Tereyağını mikserle iyice çırpın, pudra şekeri ekleyip tekrar çırpın, kahveli şuruptan ekleyip az çırpın ve buzdolabında dinlendirin. 4. Ganaj: Çikolatayı benmari usulü eritip kremayı ekleyin, sonra tereyağını ekleyip karıştırın. 5. Glasaj: Çikolatayı benmari usulü eritip yağ ekleyin, karıştırın. 6. Birleştirme: Pandispanyayı 3 parçaya bölün, bir parçasına ganaj sürüp dondurucuya kaldırın. Keki üstüne koyup şurupla ıslatın, ganajı fırça yardımıyla sürün [