• Buradasın

    Opera pastası içinde ne var?

    Yazeka

    Arama sonuçlarına göre oluşturuldu

    Opera pastasının içinde bulunanlar kullanılan tarife göre değişiklik gösterebilir.
    Genel olarak opera pastasının içinde şunlar bulunur:
    • Kek 12. Badem unu, yumurta, pudra şekeri, süt ve yağ ile yapılan bir kek katmanı 12.
    • Kahve aroması 13. Keki ıslatmak için kullanılan kahve ve su karışımı 13.
    • Krema 12. Krem ve pudra şekeri ile yapılan bir krema katmanı 12.
    • Ganaj 12. Bitter ve sütlü çikolata ile yapılan bir çikolata katmanı 12.
    Divan Opera pastasında ise tereyağlı yoğun kahve kreması ve %70 bitter çikolatalı ganaj bulunur 5. Ayrıca, pastanın temelinde bademli pandispanya yer alır 5.
    5 kaynaktan alınan bilgiyle göre:

    Konuyla ilgili materyaller

    Opera tatlısının hikayesi nedir?

    Opera tatlısının hikayesi şu şekilde özetlenebilir: Köken: Opera tatlısı, Fransız mutfağına ait klasik bir pastadır. İsim: "Opera" adı, pastanenin Paris Operası'nın yanında bulunması ve balerinlerin diyetlerine uygun bir tatlı yaratma isteği nedeniyle verilmiştir. Devrim: Kare formuyla, o zamana kadar yapılan yuvarlak pastalardan farklı olarak Fransız pastacılığında bir devrim olarak kabul edilir. Türkiye'de de yerel malzemelerle zenginleştirilerek yapılan opera tatlısı, özel günlerde ve kutlamalarda tercih edilen bir tatlı haline gelmiştir.

    Opera Cake nasıl yapılır?

    Opera Kek Tarifi: Malzemeler: 1 paket bademli dakuaz kek; 2 yemek kaşığı erimiş tereyağı; 4 adet yumurta akı; 3/4 su bardağı şeker; 1 su bardağı badem unu; 4 yumurta; Islatma şurubu: 1/2 su bardağı su, 1/2 su bardağı şeker, 1-2 tatlı kaşığı granül kahve; Ganaj: 375 gr bitter küvertür, 300 gr krema, 40 gr tereyağı; Kahveli tereyağ kreması (Buttercream): 250 gr tereyağı, 120 gr pudra şekeri, 1 tatlı kaşığı vanilya, 1-2 tatlı kaşığı ıslatma şurubundan; Glasaj: 250 gr bitter glasaj, 100 gr bitter küvertür, 40 ml yer fıstığı yağı. Hazırlanışı: 1. Pandispanya: Yumurta aklarını kar gibi olana kadar 2 yemek kaşığı şeker ile çırpın. 2. Kahveli Şurup: Su ve şekeri ocakta kaynatın, kahveyi ekleyip karıştırın ve ocağı kapatın. 3. Buttercream: Tereyağını mikserle iyice çırpın, pudra şekeri ekleyip tekrar çırpın, kahveli şuruptan ekleyip az çırpın ve buzdolabında dinlendirin. 4. Ganaj: Çikolatayı benmari usulü eritip kremayı ekleyin, sonra tereyağını ekleyip karıştırın. 5. Glasaj: Çikolatayı benmari usulü eritip yağ ekleyin, karıştırın. 6. Birleştirme: Pandispanyayı 3 parçaya bölün, bir parçasına ganaj sürüp dondurucuya kaldırın. Keki üstüne koyup şurupla ıslatın, ganajı fırça yardımıyla sürün [