Kuşlu pasta yapmak için iki farklı tarif bulunmaktadır: 1. Kuru Pasta Tarifi: - Malzemeler: 3 yemek kaşığı tereyağı, 1 yumurta beyazı, 4 yemek kaşığı pudra şekeri, yarım su bardağı tuzsuz badem, 1 su bardağı un, 1 çay kaşığı kabartma tozu, 1 paket vanilya. - Yapılışı: Un ve bademleri kavurup soğutun. Ardından pudra şekeri, yumurta akı, tereyağı, kabartma tozu ve vanilinle yoğurarak hamur elde edin. Hamuru merdaneyle açıp çay bardağıyla ay şekli verin ve 170 derece fırında pişirin. Piştikten sonra üzerine pudra şekeri serpin. 2. Gürcü Pastası (Kuş Sütü Pastası) Tarifi: - Malzemeler: 9 adet yumurta, 3 su bardağı tozşeker, 2 paket vanilya, 200 gram margarin, 1 su bardağı ılık süt, iki buçuk su bardağı un, 4 çorba kaşığı kakao, bir buçuk paket kabartma tozu, iki tutam tuz. - Yapılışı: Yumurta akını ve sarısını ayırın. Yumurta sarısı, bir buçuk su bardağı tozşeker ve vanilyayı çırpın. Margarini ekleyip karıştırmaya devam edin. Sütü yavaş yavaş ilave edin. Un, kakao, kabartma tozunu eleyerek yumurtalı karışıma ekleyin. 175 derece fırında 50 dakika pişirin. Ayrı bir kapta yumurta akı, vanilya ve tuzu kar haline gelene dek çırpın. Üzerine tozşekeri ekleyip 15 dakika çırpın. Bu karışımı ılık pastanın üzerine fazla bastırmadan sürün ve 180 derece fırında 20 dakika daha pişirin.