• Buradasın

    Kusu pasta nasıl yapılır?

    Yazeka

    Arama sonuçlarına göre oluşturuldu

    Kuşlu pasta yapmak için iki farklı tarif bulunmaktadır:
    1. Kuru Pasta Tarifi:
      • Malzemeler: 3 yemek kaşığı tereyağı, 1 yumurta beyazı, 4 yemek kaşığı pudra şekeri, yarım su bardağı tuzsuz badem, 1 su bardağı un, 1 çay kaşığı kabartma tozu, 1 paket vanilya 1.
      • Yapılışı: Un ve bademleri kavurup soğutun. Ardından pudra şekeri, yumurta akı, tereyağı, kabartma tozu ve vanilinle yoğurarak hamur elde edin. Hamuru merdaneyle açıp çay bardağıyla ay şekli verin ve 170 derece fırında pişirin. Piştikten sonra üzerine pudra şekeri serpin 1.
    2. Gürcü Pastası (Kuş Sütü Pastası) Tarifi:
      • Malzemeler: 9 adet yumurta, 3 su bardağı tozşeker, 2 paket vanilya, 200 gram margarin, 1 su bardağı ılık süt, iki buçuk su bardağı un, 4 çorba kaşığı kakao, bir buçuk paket kabartma tozu, iki tutam tuz 4.
      • Yapılışı: Yumurta akını ve sarısını ayırın. Yumurta sarısı, bir buçuk su bardağı tozşeker ve vanilyayı çırpın. Margarini ekleyip karıştırmaya devam edin. Sütü yavaş yavaş ilave edin. Un, kakao, kabartma tozunu eleyerek yumurtalı karışıma ekleyin. 175 derece fırında 50 dakika pişirin. Ayrı bir kapta yumurta akı, vanilya ve tuzu kar haline gelene dek çırpın. Üzerine tozşekeri ekleyip 15 dakika çırpın. Bu karışımı ılık pastanın üzerine fazla bastırmadan sürün ve 180 derece fırında 20 dakika daha pişirin 4.
    5 kaynaktan alınan bilgiyle göre:

    Konuyla ilgili materyaller

    Pasta keki nasıl yapılır?

    Pasta keki yapmak için gerekli malzemeler: 8 yumurta; 190 gr toz şeker; 1 paket vanilya; 95 gr un; 55 gr mısır unu; 45 gr eritilmiş tereyağı. Yapılışı: 1. Yumurta sarılarını mikserle 2-3 dakika çırpın. 2. Şekerin yarısını ekleyip 2 dakika daha çırpın. 3. Vanilyayı ilave edip karıştırın. 4. Ayrı bir kasede yumurta aklarını iyice çırpın. 5. Şekerin kalanını ekleyip katılaşıncaya kadar çırpmaya devam edin. 6. Yumurta sarılarını aklara ekleyip spatula ile çırpmadan karıştırın. 7. Un ve mısır ununu eleyerek ekleyin ve yavaşça karıştırın. 8. Tereyağını ilave edip karışımı yağlı kağıt serili kelepçeli kalıba aktarın. 9. 180 dereceye ayarlanmış fırında yaklaşık 30 dakika pişirin. 10. Izgara teli üzerine ters çevirerek soğumaya bırakın.

    Pastane usulü kuru pasta nasıl yapılır?

    Pastane usulü kuru pasta yapmak için gerekli malzemeler: 150 gram margarin veya tereyağı; yarım çay bardağı sıvı yağ; 1 adet yumurta akı (sarısı üzerine); 1 tatlı kaşığı tuz; 1 tatlı kaşığı şeker; 1 yemek kaşığı sirke; 1 yemek kaşığı nişasta; 1 çay kaşığı mahlep; 1 paket kabartma tozu; 3,5 su bardağı un. Yapılışı: 1. Oda sıcaklığındaki tereyağı, sıvı yağ, yumurta akı, tuz, şeker, sirke ve mahlebi bir kaba alıp yoğurun. 2. Un, nişasta ve kabartma tozunu ekleyip yoğurun. 3. İstediğiniz şekilde şekil verip yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizin. 4. Üzerine yumurta sarısını ve pekmez karışımını sürüp çörek otu ve susam serpin. 5. Önceden ısıttığınız 180 derecelik fırında üzeri kızarana kadar pişirin. Afiyet olsun.