Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Portakallı pasta yapmak için gerekli malzemeler:
- Keki için:
- Islatmak için:
- 2 su bardağı süt 2.
- Muhallebisi için:
- Üzeri için:
Yapılışı:
- Yumurta ve şekeri, krema kıvamına gelene dek çırpın 2.
- Sıvı yağı ve sütü ekleyip biraz daha çırpın 2.
- Un, vanilya ve kabartma tozunu da ekleyin 2.
- Hazırlanan kek hamurunu yağladığınız büyük boy dikdörtgen borcama koyup, 180 derecede fansız fırında pişirin 2.
- İlk sıcaklığı geçen kekinizi, 2 su bardağı soğuk süt ile ıslatın 2.
- Muhallebisi için; krem şanti ve vanilya hariç, bütün malzemeyi karıştırarak pişirin 2.
- Kaynamaya başlayınca vanilyayı ilave edip, karıştırıp ocaktan alın 2.
- Muhallebi ılınınca krem şantiyi ekleyip, 3-4 dakika çırpın 2.
- Kekin üzerine, hazırladığınız kremayı sürün 2.
- Portakal suyu, şeker ve nişastayı bir tencereye alıp, karıştırarak pişirin 2.
- Hazırladığınız sosu, kremanın üzerine serin 2.
- Soğuyunca üzerini streç filmle kapatın ve bir gece buzdolabında bekletip, ertesi gün süsleyerek servis yapın 2.
Portakallı pasta tarifinin farklı versiyonlarına aşağıdaki kaynaklardan ulaşılabilir:
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: