Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Portakallı pasta yapmak için iki farklı tarif önerisi:
- Pratik Portakallı Pasta Tarifi 1:
- Malzemeler: 2 paket krem şanti, 1,5 su bardağı süt, 4-5 paket Tadelle, 1 su bardağı Cici Bebe, 1/4 adet portakal (kenarları ve üstü için 1 yemek kaşığı süslü şeker) 1.
- Yapılışı:
- Krem şantiyi soğuk sütle mikserle çırpın 1.
- Cici bebeleri iri şekilde ufalayın, 1/4 dilim portakalı küçük küpler halinde doğrayın ve Tadelleleri küçük şekilde doğrayın 1.
- Doğradığınız malzemeleri krem şantinin içine ekleyin ve yavaşça karıştırın 1.
- Kelepçeli kalıba dilimlediğiniz portakalları kenar kısmına dizin, orta kısmına krem şantili karışımı koyun 1. Buzluğa koyup yaklaşık 40 dakika 1 saat tutun 1.
- Kelepçeli kalıbı çıkarıp dilimleyip servis yapın 1.
- Portakallı Kek Tarifi (portakallı pasta olarak da kullanılabilir) 2:
- Malzemeler: 3 yumurta, yarım çay bardağı portakal suyu, 1 yemek kaşığı sıvıyağ, yeteri kadar badem unu veya normal un, 1 su bardağı şeker, 1 paket kabartma tozu, 1 paket vanilya 2.
- Yapılışı:
- Portakalları 30 dakika suda haşlayın, ardından dilimleyin ve çekirdeklerini çıkarın 2.
- Kabaca doğradığınız portakalları robottan geçirin 2.
- Bir kaba aldığınız portakalları, badem unu, kabartma tozu, şeker ve yumurtayla iyice karıştırın 2.
- Çizgili bir kek kalıbına dökün 2.
- Kek altın rengi olana ve ortasına batırdığınız bir kürdan temiz çıkana kadar pişirin 2.
- Soğuyunca keki kalıptan çıkarın, üzerini istediğiniz gibi süsleyin 2.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: