Kakaolu butik tatlı yapmak için iki farklı tarif önerisi: 1. Kakaolu Keşkül Tarifi: - Malzemeler: 1 litre süt, 1 su bardağı toz şeker, 1 yumurtanın sarısı, 1 su bardağı toz badem, 2 tepeleme yemek kaşığı buğday nişastası, 2 yemek kaşığı kakao, 1 paket vanilya, file badem. - Yapılışı: 1. Sütü tencereye alın ve üzerine toz şeker, yumurta sarısı, toz badem, buğday nişastası ve kakaoyu ekleyin. 2. Pürüzsüz bir kıvam alana kadar çırpma teliyle karıştırın. 3. Tencereyi ocağa alın ve orta ateşte karışımı sürekli karıştırarak pişirin. 4. Kaynamaya başladığında kıvam almaya başlayacaktır. 5. Ocaktan alınca vanilyayı ekleyip son bir kez karıştırın. 6. Keşkülü kaselere paylaştırın ve oda sıcaklığında soğumaya bırakın. 2. Kakaolu Pasta Tarifi: - Malzemeler: 4 adet yumurta, 1 su bardağı toz şeker, 1 adet portakal kabuğu rendesi, 3 yemek kaşığı kakao, 1,5 su bardağı un, 1 paket kabartma tozu. - Yapılışı: 1. Yumurta, şeker, vanilya, tuz ve portakal kabuğu rendesini yaklaşık beş dakika boyunca çırpın. 2. Eleyerek un, kakao, kabartma tozunu ekleyip düşük devirde çırparak homojen hale getirin. 3. Yağlamış olduğunuz yuvarlak kalıbınıza harcı alın. 4. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında yaklaşık 30-40 dakika kadar pişirin. 5. Krema için; tereyağını eritip kakaonuzu ekleyin. 6. Ayrı bir kapta pudra şekeri ve labne peynirini karıştırın. 7. Pişen kekinizi soğuduktan sonra bıçak yardımıyla