Nikel intoleransı olan kişilerin nikel içeren gıdalardan kaçınması gerekmektedir. Bu gıdalar arasında şunlar bulunur: Süt ve süt ürünleri: Beyaz peynir, eritme peyniri, peynir çeşitleri. Et ve et ürünleri: Sakatat, ciğer, böbrek, sucuk, salam. Balık ve balık ürünleri: Ton balığı, ıstakoz, sardalya, midye. Şekerlemeler: Çikolata, meyve özlü tatlılar, fıstıklı tatlılar, badem ve fındık. İçecekler: Çay (özellikle siyah çay), kakao ve hazır kakao ürünleri, bira ve şarap dahil alkol içeren içecekler. Tahıl ve tahıl ürünleri: Tam tahıl ekmekleri, kepek ekmekleri, karabuğday ekmekleri. Ayrıca, nikel içeren ev eşyaları ve takılardan da uzak durulmalıdır.