Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Nikel intoleransı olan kişilerin tüketmemesi gereken bazı gıdalar:
- Soya ve soya ürünleri: Soya fasulyesi, soya sosu, tofu 234.
- Meyan kökü 24.
- Karabuğday ve tam tahıl ürünleri: Tam tahıl ekmekleri, kepek ekmekleri, arpa ile yapılan ekmekler, yulaf ezmesi 24.
- Kakao ve kakao ürünleri: Kakao tozu, çikolata 24.
- Bazı deniz ürünleri: Ton balığı, ringa balığı, ıstakoz, sardalya, midye 24.
- Kuruyemişler: Kaju, ceviz, badem 24.
- Meyveler: Muz, kiraz, erik, kaju 24.
Nikel intoleransı olan kişilerin, tüketmeyi düşündükleri gıdaların ambalajını ve kökenini kontrol etmeleri önerilir 5.
Nikel alerjisi belirtileri gösteren kişilerin, bir sağlık uzmanına danışarak düşük nikelli bir diyet oluşturmaları önerilir 3.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: