Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Nikel intoleransı olan kişilerin nikel içeren gıdalardan kaçınması gerekmektedir. Bu gıdalar arasında şunlar bulunur:
- Süt ve süt ürünleri: Beyaz peynir, eritme peyniri, peynir çeşitleri 23.
- Et ve et ürünleri: Sakatat, ciğer, böbrek, sucuk, salam 23.
- Balık ve balık ürünleri: Ton balığı, ıstakoz, sardalya, midye 23.
- Şekerlemeler: Çikolata, meyve özlü tatlılar, fıstıklı tatlılar, badem ve fındık 23.
- İçecekler: Çay (özellikle siyah çay), kakao ve hazır kakao ürünleri, bira ve şarap dahil alkol içeren içecekler 23.
- Tahıl ve tahıl ürünleri: Tam tahıl ekmekleri, kepek ekmekleri, karabuğday ekmekleri 23.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: