Dondurulmuş mısırın en güzel tarifi olarak şu adımlar izlenebilir: 1. Malzemeler: 450 gr dondurulmuş süt mısır, 1 yemek kaşığı tereyağı, 1 silme çay kaşığı tuz, isteğe bağlı olarak karabiber, ketçap ve mayonez. 2. Hazırlanışı: - Teflon tava veya küçük boy tencereye bir yemek kaşığı tereyağı alınarak eritilir. - Buzluktan çıkarılan dondurulmuş mısır, eriyen tereyağına ilave edilerek ocağın altı açılır (sulanmaması için) ve sürekli karıştırılarak yaklaşık 5 dakika pişirilir. - Karıştırırken içerisine bir silme çay kaşığı tuz ve isteğe bağlı olarak karabiber eklenir. - Ocaktan alınarak sıcak sıcak bardaklara alınır. - İsteğe bağlı olarak üzerine mayonez ve ketçap dökülerek servis yapılır. Alternatif olarak, kolay bardakta mısır tarifi için şu adımlar da uygulanabilir: 1. Malzemeler: 1 paket dondurulmuş tane mısır, 1 tatlı kaşığı tuz, 2 tatlı kaşığı tereyağı, dilediğiniz baharatlar. 2. Hazırlanışı: - Mısırları tencereye alıp üzerini geçecek kadar su ekleyin ve 10 dakika pişirin. - Pişen mısırları süzüp tekrar tencereye alın, üzerine tereyağını ekleyip mısırların sıcağıyla eritin. - Tuz ve dilediğiniz baharatları ekleyip mısırları kaselere bölüştürün. - Dilerseniz ketçap ve mayonez ekleyerek servis edin.