Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Buzluktan çıkan portakal suyunu tüketmek için aşağıdaki adımlar izlenebilir:
- Çözdürme: Buzluktan çıkarılan portakallar 2 saat dışarıda bekletilerek hafifçe çözülmesi sağlanır 5.
- Püre haline getirme: Portakallar, içerisine bir limon eklenerek robotta veya rondodan geçirilir 15.
- Süzme: Elde edilen püre, süzgeçten geçirilerek kabuk ve tortulardan arındırılır 15.
- Sulandırma: Süzülen suya 1,5 litre su eklenerek meyve suyu sulandırılır 5.
- Şeker ilavesi: Damak zevkine göre bir su bardağı şeker ilave edilebilir 5.
- Soğutma: Hazırlanan portakal suyu buzdolabına kaldırılarak soğuması beklenir 5.
Buzluktan çıkan portakal suyu, taze sıkılmış gibi tüketilebilir 5.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: