En iyi prebiyotik formu, genellikle çözünür lif içeriğine sahip karbonhidrat temelli besinler olarak kabul edilir. İşte bazı etkili prebiyotik kaynakları: 1. Dirençli Nişasta: Haşlanmış ve soğutulmuş patates, olgunlaşmamış yeşil muz, arpa, yulaf, pirinç, fasulye ve kuru baklagiller. 2. İnülin: Kuşkonmaz, pırasa, soğan, soya fasulyesi, enginar, sarımsak, dulavratotu kökü. 3. Pektin: Elma, havuç, şeftali, ahududu, kayısı, taze fasulye ve domates. Ayrıca, kakao, keten tohumu ve deniz yosunu gibi diğer besinler de prebiyotik açısından zengindir. Günlük prebiyotik alımına dair kesin bir öneri yoktur, ancak günde 3-5 gram tüketilmesi bağırsak sağlığı üzerinde olumlu etkiler yaratabilir.