Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
En iyi prebiyotik formunun hangisi olduğu konusunda kesin bir yanıt vermek mümkün değildir. Prebiyotikler, çeşitli besinlerde ve takviyelerde bulunabilir ve farklı türleri vardır 14.
Bazı prebiyotik türleri ve kaynakları:
- İnülin: Kuşkonmaz, karahindiba yeşilleri, enginar, soğan, sarımsak, pırasa, kereviz, karabuğday ve tam buğdayda bulunur 14.
- Pektin: Elma, armut, turunçgiller, kayısı, şeftali, ahududu gibi meyvelerde ve bazı sebzelerde bol miktarda bulunur 1.
- Fruktooligosakkaritler (FOS) ve İzomaltooligosakkaritler (IMO): İncir, makarna, yoğurt, muz, çilek, bulgur ve kinoada bulunur 1.
Prebiyotik takviyeleri genellikle kapsül, tablet, toz veya sıvı formda bulunabilir 1.
Prebiyotik kullanmadan önce bir sağlık profesyoneline danışmak önemlidir.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: