Portakallı Şam Kurabiyesi Tarifi için gerekli malzemeler ve yapım aşamaları şunlardır: Malzemeler: - 125 gram tereyağı veya margarin - 2 adet yumurta - 1 adet yumurta akı - 1 su bardağı toz şeker - Yarım su bardağı sıvı yağ - 3 yemek kaşığı yoğurt - 1 adet portakal kabuğu rendesi - 1 paket kabartma tozu - 1 paket vanilya - 5 su bardağı un Üzeri için: - 1 adet yumurta sarısı - Ceviz kırığı Yapılışı: 1. Derin bir kap içerisine yumurtaları, yoğurt, sıvı yağ, şeker ve vanilyayı alarak çırpın. 2. Üzerine tereyağını, portakal kabuğu rendesini, unun bir kısmını ve kabartma tozunu ekleyerek hamuru yoğurun. 3. Unu yavaş yavaş ekleyerek ele yapışmayan yumuşak kıvamlı bir hamur yoğurun. 4. Hamurdan mandalina büyüklüğünde parçalar kopartın ve yuvarlayarak fırın tepsisine dizin. 5. Üzerine yumurta sarısı sürün ve bıçakla kesikler atın. 6. Son olarak üzerlerine ceviz kırığı yerleştirin. 7. Kurabiyeleri önceden ısıttığınız 175°C fırında yaklaşık 30 dakika pişmeye bırakın. 8. Pişen kurabiyeleri fırından alın ve sıcağı çıktıktan sonra servis edebilirsiniz.