Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Portakallı Şam Kurabiyesi Tarifi için gerekli malzemeler ve yapım aşamaları şunlardır:
Malzemeler:
- 125 gram tereyağı veya margarin 15
- 2 adet yumurta 15
- 1 adet yumurta akı 15
- 1 su bardağı toz şeker 15
- Yarım su bardağı sıvı yağ 15
- 3 yemek kaşığı yoğurt 15
- 1 adet portakal kabuğu rendesi 15
- 1 paket kabartma tozu 15
- 1 paket vanilya 15
- 5 su bardağı un 15
Üzeri için:
Yapılışı:
- Derin bir kap içerisine yumurtaları, yoğurt, sıvı yağ, şeker ve vanilyayı alarak çırpın 15.
- Üzerine tereyağını, portakal kabuğu rendesini, unun bir kısmını ve kabartma tozunu ekleyerek hamuru yoğurun 15.
- Unu yavaş yavaş ekleyerek ele yapışmayan yumuşak kıvamlı bir hamur yoğurun 15.
- Hamurdan mandalina büyüklüğünde parçalar kopartın ve yuvarlayarak fırın tepsisine dizin 15.
- Üzerine yumurta sarısı sürün ve bıçakla kesikler atın 15.
- Son olarak üzerlerine ceviz kırığı yerleştirin 15.
- Kurabiyeleri önceden ısıttığınız 175°C fırında yaklaşık 30 dakika pişmeye bırakın 15.
- Pişen kurabiyeleri fırından alın ve sıcağı çıktıktan sonra servis edebilirsiniz 15.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: