Leblebiyle iki farklı kurabiye tarifi yapılabilir: 1. Leblebili Kurabiye: Bu tarif için gerekli malzemeler: 1,5 su bardağı leblebi, 1 su bardağı sıvı yağ, 1 su bardağı pudra şekeri ve 1,5 su bardağı un. - Leblebileri toz haline getirin ve derin bir kaba alın. - Üzerine yağ, pudra şekeri ve unu ekleyip güzelce yoğurun. - Hamurdan cevizden biraz daha iri parçalar koparıp yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizin. - Önceden ısıtılmış 170 derece fırında üstleri kızarana dek yaklaşık 15 dakika pişirin. 2. Leblebi Tozlu Kurabiye: Bu tarif için gerekli malzemeler: 4 su bardağı leblebi unu, 1,5 çay bardağı un, 1 çay bardağı mısır nişastası, 250 g margarin, 1/2 su bardağı sıvı yağ ve 1 su bardağı pudra şekeri. - Tüm malzemeleri derin bir kaba alıp yoğurun ve 30 dakika dinlendirin. - Hamurdan cevizden küçük parçalar kopararak yuvarlayın ve ortalarına bir adet leblebi yerleştirdikten sonra yağlı kağıt serili tepsiye dizin. - Önceden ısıtılmış 170 derecedeki fırında 20 dakika pişirin. - Servis tabağına aldığınız kurabiyeleri 1 saat soğuttuktan sonra servis edin.