Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
6 kişilik kurabiye tarifi için gerekli malzemeler ve gramajlar şu şekildedir:
Malzemeler:
- 250 gr tereyağı (oda sıcaklığında, yumuşamış) 12
- 1 çay bardağı pudra şekeri 12
- 3 su bardağı un (kontrollü ekleyin, yaklaşık 330-350 g) 1
Hazırlanışı:
- Tereyağını yoğurma kabına alın ve pudra şekeri ile pürüzsüz bir kıvam alana kadar yoğurun 1.
- Unu azar azar ilave edin ve ele yapışmayan, yumuşak kıvamlı bir hamur elde edene kadar yoğurun 1.
- Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlayın veya çatalla şekil verin 1.
- Kurabiyeleri yağlı kâğıt serili fırın tepsisine dizin 1.
- Önceden ısıtılmış 170 derece fırında 15-20 dakika pişirin 1.
Bu tarifle yaklaşık 18 adet kurabiye elde edilir 3.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: