Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Çilekli reçelli kurabiye yapmak için gerekli malzemeler:
- 250 gram tereyağı (oda sıcaklığında) 3;
- 1 su bardağı toz şeker 3;
- 1 adet yumurta 3;
- 1 tatlı kaşığı vanilin 3;
- 4 su bardağı un 3;
- 1 paket kabartma tozu 3;
- Yeteri kadar çilek reçeli 3.
Yapılışı:
- Oda sıcaklığındaki tereyağını ve toz şekeri bir kapta krema kıvamına gelene dek çırpın 3.
- Yumurtayı ekleyip çırpmaya devam edin, ardından vanilini de ilave edin 3.
- Un, kabartma tozu ve tuzu ayrı bir kapta karıştırarak sıvı karışıma yavaş yavaş ekleyin 3.
- Hamur kulak memesi yumuşaklığında olmalıdır 3. Gerekirse biraz daha un ekleyebilirsiniz 3.
- Hamuru streç filme sararak yaklaşık 30 dakika buzdolabında dinlendirin 3.
- Dinlenen hamuru unlu bir zeminde açarak istediğiniz şekilleri verin 3.
- Kurabiyelerin ortasına bir çay kaşığı çilek reçeli koyun ve üzerini başka bir parça hamur ile kapatın 3.
- Önceden ısıtılmış 180 derece fırında altın rengi alana kadar, yaklaşık 15-20 dakika pişirin 3.
Servis önerisi olarak, çilekli reçelli kurabiyeler soğuduktan sonra üzerine pudra şekeri serpilerek sunulabilir 3.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: