Sodyum metabisülfit (E223) içeren bazı ürünler: Gıda ürünleri: taze, soyulmuş, kesilmiş ve rendelenmiş, dondurulmuş, kurutulmuş meyve ve sebzeler (örneğin, sofralık üzüm, patates, hindistancevizi, mantar, domates, elma, armut, muz); reçeller, jöleler ve marmelatlar; kuru bisküvi; bira ve malt içecekleri; elma şarabı veya meyve şarapları. Diğer ürünler: temizlik maddeleri, deterjanlar ve sabunlar; farmasötik ürünler; baskı ve boyama endüstrisi ürünleri; deri ürünleri. Tarım Bakanlığı'na göre, sodyum metabisülfitin gıdalarda en yüksek 300 µg/ml dozda kullanılması uygundur. Sodyum metabisülfit, bazı bireylerde alerjik reaksiyonlara neden olabileceğinden, hassas kişilerde dikkatli kullanılmalıdır.