İri dane kefirin nasıl anlaşılacağına dair bilgi bulunamadı. Ancak, kefirin bozulup bozulmadığını anlamak için şu belirtilere dikkat edilebilir: Koku: Doğal ekşi kokunun yerine hoş olmayan, keskin ve çürük bir koku geliyorsa kefir bozulmuş olabilir. Tadındaki değişiklikler: Tadı aşırı ekşi, acı veya tatlı bir hale gelmişse kefir bozulmuş olabilir. Doku ve kıvam: Homojen ve sıvı kıvamdan kalın bir tabaka oluşmuş, paçalanmış veya pürüzlü bir yapı kazanmışsa kefir bozulmuş olabilir. Renk: Beyaz olan kefirin rengi sarımsı, kahverengi veya küflenme belirtileri gösteriyorsa bozulmuş olabilir. Köpürme ve gaz çıkışı: Açıldığında aşırı köpürme veya gaz çıkışı varsa kefir fazla fermente olmuş ve bozulmuş olabilir. Kefirin bozulduğundan şüphelenildiğinde, en güvenli yaklaşım onu tüketmemek olacaktır.