Kale (ıspanak benzeri yeşil yapraklı sebze) ile birçok farklı yemek yapılabilir. İşte bazı örnekler: 1. Sotelenmiş Kale: Soğan ve anchovy ile birlikte sotelenerek kolay ve etkileyici bir yan yemek haline getirilebilir. 2. Pasta Yemekleri: Kale, domates sosu ve parmesan ile birlikte gnocchi'ye eklenerek lezzetli bir yemek yapılabilir. 3. Salata: Kale, elma, pecan ve kurutulmuş cranberry ile birlikte masaj yapılarak hazırlanan bir salata yapılabilir. 4. Pizza: Kale, sosis ve keçi peyniri ile birlikte pizza yapımında kullanılabilir. 5. Çorba ve Güveç: Kale, beyaz fasulye, soğan, havuç ve baharatlarla birlikte pişirilerek çorba veya güveç yapılabilir. Ayrıca, kale cips, börek içi veya sandviç dolgusu olarak da kullanılabilir.