Patatesli soğanlı gözleme yapmak için gerekli malzemeler: 4,5 su bardağı un; 1 çay bardağı yoğurt suyu; 1 yemek kaşığı tuz; 1,5 su bardağı ılık su; 1 tatlı kaşığı maya; 4 iri soğan; 2 iri patates; 1 tatlı kaşığı toz kırmızı biber; 1 çay kaşığı karabiber; yarım su bardağı sıvı yağ. Yapılışı: 1. Unu yoğurma kabına alın, içine maya, yoğurt suyu ve tuzu koyun. 2. Azar azar su ekleyerek kulak memesinden biraz sert bir hamur yoğurun ve 10 dakika dinlendirin. 3. Hamuru bezelere bölün ve açın. 4. Açtığınız bezelerin iki tarafına iç harcı koyun ve kapatın. 5. Gözlemeleri ortadan ikiye kesin ve kenarlarını elinizle bastırarak düzeltin. 6. Tavada arkalı önlü pişirin ve yüzünü tereyağı ile sürün. İç harcı için: 1. Soğanları piyaz doğrayın. 2. Tavaya sıvı yağ koyun ve soğanları pembeleşene kadar kavurun. 3. Patatesleri rendenin büyük tarafıyla rendeleyin, suyunu sıkın ve soğana ekleyin. 4. Tuz, karabiber ve isteğe göre maydanoz ekleyip altını kapatın.