Denizli usulü bal kabaklı gözleme yapmak için gerekli malzemeler: Hamur için: 6 su bardağı un, 2 su bardağı su, 1 tatlı kaşığı tuz. İç harcı için: 1 kilo bal kabağı, yarım yemek kaşığı tereyağı, 2 yemek kaşığı sıvı yağ, pul biber, karabiber, 1 yemek kaşığı toz şeker, 1 tatlı kaşığı tuz. Yapılışı: 1. Bal kabaklarını rendeleyin ve bir tavaya koyun. 2. İçine tereyağı, sıvı yağ, şeker, tuz ekleyip kavurun. 3. Baharatları ekleyin. 4. Hamuru hazırlayın: Un, su ve tuzu karıştırıp biraz dinlendirin. 5. Hamuru beze haline getirin ve bezelerin içine kavrulmuş bal kabağını koyun. 6. Yağsız tavada pişirin. Tarif, nefisyemektarifleri.com sitesinde detaylı olarak açıklanmıştır.