Fermente edilmeyen et ürünleri arasında ısıl işlem uygulanmış et ürünleri ve hazırlanmış kırmızı et karışımları bulunur. Isıl işlem uygulanmış et ürünleri, kürleme, fermentasyon, marinasyon gibi işlemler uygulanarak veya uygulanmaksızın üretilen ve ısıl işlem uygulanan et ürünleridir. Hazırlanmış kırmızı et karışımları, çiğ kırmızı ete diğer gıda maddeleri, lezzet vericiler ve/veya katkı maddeleri ilavesiyle elde edilen, etteki kas liflerinin yapısını ve çiğ kırmızı etin özelliklerini ortadan kaldırmayacak seviyede işleme tabi tutulan çiğ kırmızı etlerdir. Ayrıca, sakatat da fermente edilmeyen et ürünleri arasında sayılabilir; sakatat çiğ halde piyasaya arz edilebilir veya belirli işlemlerde kullanılabilir, ancak fermente edilmez.