Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Pastırma, en iyi 0 ila 4 derece sıcaklıkta saklanır 3.
Pastırma, buzdolabında 7 güne kadar muhafaza edilebilir 2. Ancak, buzdolabında bile olsa uzun süre tüketilmeyen pastırma küflenebilir 3.
Pastırma, derin dondurucuda ise aylarca hatta yıllarca taze kalabilir 1. Ancak, pastırma dondurulmadan önce vakumlu bir şekilde paketlenmeli ve dondurucuda uygun şekilde yerleştirilmelidir 1.
Pastırma, oda sıcaklığında ancak serin ve kuru koşullarda birkaç günü geçmemek üzere saklanabilir 1.
Pastırma saklanırken sıcaklık dışında nem, ışık, hava akışı, ambalaj, tarih ekleme ve ayrı saklama gibi koşullara da dikkat edilmelidir 3.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: