Çilek soslu cheesecake yapımı için gerekli malzemeler: Taban için: 2 paket yulaflı bisküvi, 100 gram eritilmiş tereyağı. Krema için: 600 gram labne peyniri, 1 su bardağı toz şeker, 1 paket vanilin, 3 adet yumurta, 1 su bardağı krema, 1 yemek kaşığı un. Çilek sosu için: 2 su bardağı taze çilek (püre haline getirilmiş), 3 yemek kaşığı toz şeker, 1 tatlı kaşığı nişasta, 1 yemek kaşığı limon suyu. Yapılışı: 1. Taban hazırlanması: Bisküvileri rondoda un haline getirip eritilmiş tereyağı ile karıştırın. 2. Krema hazırlanması: Labne peynirini ve şekeri mikserle çırpın. 3. Pişirme: Önceden ısıtılmış 160°C fırında 50 dakika pişirin. 4. Sosun hazırlanması: Çilek püresi, şeker ve limon suyunu küçük bir tencerede kaynatın. 5. Servis: Soğuyan cheesecake’in üzerine sosu dökün ve en az 4 saat buzdolabında dinlendirin. Alternatif olarak, çilek soslu cheesecake tarifi şu şekilde de yapılabilir: 1. Bir kabın içinde 1 su bardağı toz şeker ve yumurtaları özleşene kadar çırpın. 2. Margarini eritip ılıttıktan sonra toz şeker ve yumurta karışımına ekleyip karıştırın. 3. Ardından sütü, kabartma tozunu, vanilyayı, lor peynirini ve unu ekleyip malzemeleri iyice karıştırın. 4. 20x22 cm çapında kelepçeli bir kalıbı hafifçe yağlayın ve