Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Çilek ve krema ile kek yapmak için iki farklı tarif:
- Kremalı Çilekli Kek Tarifi:
- Kreması için: 1,5 su bardağı süt, 2 yemek kaşığı şeker, 1 yemek kaşığı un, yarım yemek kaşığı nişasta, yarım paket vanilin, 1 yumurta sarısı 1.
- Hamuru için: 3 yumurta (oda ısısında), 1 su bardağı şeker, 1 su bardağı süt, 1 su bardağı sıvı yağ, 1 paket kabartma tozu, 1/2 adet rendelenmiş lime kabuğu, 1 paket vanilin, 1,5 su bardağı un, 100-150 gram çilek 1.
- Yapılışı:
- Krema malzemelerini tencereye alıp karıştırarak pişirin 1.
- Kek için yumurta ve şekeri çırpın, süt ve yağı ekleyip çırpmaya devam edin 1.
- Un, kabartma tozu ve vanilini eleyerek ekleyin 1.
- Karışımı yağlanmış kek kalıbına aktarın 1.
- Kremin yarısını sıkma torbasına alıp kekin üzerine sıkın, aralara çilek koyun 1.
- Önceden ısıtılmış 175 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirin 1.
- Dinlendirdikten sonra pudra şekeri serperek servis edebilirsiniz 1.
- Çilekli Kremalı Kek Tarifi:
- Kek için: 2 yumurta, 1 çay bardağı toz şeker, 1 çay bardağı süt, 1 çay bardağı sıvı yağ, 1 paket kabartma tozu, 1 paket vanilya, 3 çay bardağı un 2.
- Kreması için: 3 su bardağı süt, 2 çay bardağı şeker, 2 yemek kaşığı tepeleme un, 2 yemek kaşığı buğday nişastası, 1 yumurta sarısı, 1 paket vanilya, 1 yemek kaşığı tereyağı 2.
- Yapılışı:
- Yumurta ve şekeri çırpıp diğer malzemeleri ekleyin 2.
- 25-27 cm çapındaki tepsiyi yağlayarak önceden ısıtılmış 170 derece fırında 20 dakika pişirin 2.
- Tüm krema malzemelerini karıştırıp kaynatın 2.
- İlk ısı çıktıktan sonra kekin kenar kısımlarını sütle ıslatın 2.
- Kremayı kekin üzerine gezdirip çilek dilimleri ile
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: