Çikolata yeme şeklinin neyi yansıttığına dair bir bilgi bulunamamıştır. Ancak, çikolata tüketimiyle ilgili bazı bilgiler şu şekildedir: Çikolata çeşitleri ve kişilik: Bitter çikolata seven kadınların daha sert ve ciddi bir yapıya sahip olduğu, sütlü çikolata yiyen kadınların ise yardımsever ve çevresi tarafından sevilen kadınlar olduğu yapılan araştırmalar ile belirlenmiştir. Çikolatanın etkileri: Çikolata, ruh halini iyileştiren, stresi azaltan ve anında hoş bir his yaratan dopamin, serotonin ve endorfin gibi kimyasalların salınımını uyarır. Çikolata yeme teknikleri: Çikolata, tek lokmada yenmemeli; önce ikiye ayrılıp içindeki malzemeler tadına bakılmalı, ardından dil yardımıyla üst damağa bastırarak ağızda eritilmelidir.