Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Mini çikolata külahı yapmak için gerekli malzemeler:
- 6 adet milföy hamuru 1;
- 1 paket kuvertür bitter çikolata 1;
- 1 adet yumurta akı 1;
- 1 yemek kaşığı toz şeker 1.
Yapılışı:
- Milföy hamurlarını unlayarak dikdörtgen şeklinde açın ve 5 ince uzun parçaya bölün 1.
- Parçaları külah şeklinde bir metale kat kat sarın 1.
- Ayırdığınız yumurta akını çırpıp milföy hamurlarının üzerine sürün ve toz şeker serpin 1.
- 200 derece fırında 20 dakika pişirin 1.
- Metalleri hamurdan ayırdıktan sonra her bir külaha 3 adet kuvertür çikolata koyup fırının ısısıyla eritin 1.
Alternatif olarak, mini külah yapmak için şu malzemeler kullanılabilir:
- 125 gram margarin veya tereyağı (oda sıcaklığında) 3;
- 1 yumurta 3;
- 1 çay bardağı yoğurt 3;
- 3 yemek kaşığı pudra şekeri 3;
- Yarım paket kabartma tozu 3;
- 4 su bardağı un 3;
- 1 paket vanilya 3.
Muhallebi için:
- 3 su bardağı süt 3;
- 2 yemek kaşığı tepeleme un 3;
- 1,5 yemek kaşığı nişasta 3;
- 1 yumurta sarısı 3;
- 6 yemek kaşığı şeker 3;
- 2 yemek kaşığı margarin 3;
- 1 paket vanilya 3.
Süsleme için:
Yapılışı:
- Bütün malzemeleri karıştırıp yumuşak bir hamur elde edin 3.
- Hamuru 10-15 dakika dinlendirin 3.
- Hamuru üçe bölüp dikdörtgen şeklinde açın 3.
- Uzun şeritler keserek yağlı kağıttan yapılmış külahlara, hamur birbirinin üzerine gelecek şekilde sarın 3.
- Yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizip 180-200 derecede pişirin 3.
- Hafif pembeleşince fırından çıkararak ılınmaya bırakın 3.
- Muhallebi hazırlayıp soğuduktan sonra
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: