• Buradasın

    Mini çikolata külahı nasıl yapılır?

    Yazeka

    Arama sonuçlarına göre oluşturuldu

    A warm Turkish kitchen with golden-brown mini chocolate cones cooling on a wooden counter, surrounded by scattered ingredients like milföy dough, melted chocolate, and powdered sugar, with a smiling woman in an apron carefully drizzling chocolate over them.
    Mini çikolata külahı yapmak için gerekli malzemeler:
    • 6 adet milföy hamuru 1;
    • 1 paket kuvertür bitter çikolata 1;
    • 1 adet yumurta akı 1;
    • 1 yemek kaşığı toz şeker 1.
    Yapılışı:
    1. Milföy hamurlarını unlayarak dikdörtgen şeklinde açın ve 5 ince uzun parçaya bölün 1.
    2. Parçaları külah şeklinde bir metale kat kat sarın 1.
    3. Ayırdığınız yumurta akını çırpıp milföy hamurlarının üzerine sürün ve toz şeker serpin 1.
    4. 200 derece fırında 20 dakika pişirin 1.
    5. Metalleri hamurdan ayırdıktan sonra her bir külaha 3 adet kuvertür çikolata koyup fırının ısısıyla eritin 1.
    Alternatif olarak, mini külah yapmak için şu malzemeler kullanılabilir:
    • 125 gram margarin veya tereyağı (oda sıcaklığında) 3;
    • 1 yumurta 3;
    • 1 çay bardağı yoğurt 3;
    • 3 yemek kaşığı pudra şekeri 3;
    • Yarım paket kabartma tozu 3;
    • 4 su bardağı un 3;
    • 1 paket vanilya 3.
    Muhallebi için:
    • 3 su bardağı süt 3;
    • 2 yemek kaşığı tepeleme un 3;
    • 1,5 yemek kaşığı nişasta 3;
    • 1 yumurta sarısı 3;
    • 6 yemek kaşığı şeker 3;
    • 2 yemek kaşığı margarin 3;
    • 1 paket vanilya 3.
    Süsleme için:
    • Antep fıstığı 3;
    • Renkli pasta süsleri 3;
    • Çikolata rendesi 3;
    • Pasta şekeri 3.
    Yapılışı:
    1. Bütün malzemeleri karıştırıp yumuşak bir hamur elde edin 3.
    2. Hamuru 10-15 dakika dinlendirin 3.
    3. Hamuru üçe bölüp dikdörtgen şeklinde açın 3.
    4. Uzun şeritler keserek yağlı kağıttan yapılmış külahlara, hamur birbirinin üzerine gelecek şekilde sarın 3.
    5. Yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizip 180-200 derecede pişirin 3.
    6. Hafif pembeleşince fırından çıkararak ılınmaya bırakın 3.
    7. Muhallebi hazırlayıp soğuduktan sonra
    5 kaynaktan alınan bilgiyle göre:

    Konuyla ilgili materyaller

    Çikolata şekil vermek için ne kullanılır?

    Çikolata şekil vermek için çikolata kalıpları kullanılır. Farklı kalıp türleri şunlardır: - Polikarbon kalıplar: Dayanıklıdır ve parlak kaplamalı çikolatalar oluşturmak için idealdir. - Silikon kalıplar: Esnek ve kullanımı kolaydır, karmaşık tasarımlar ve küçük detaylar için uygundur. Ayrıca, elde şekil verme yöntemi de mümkündür ve bu yöntem için asetat levhalar ve ofset spatulalar gibi araçlar kullanılır.

    Evde çikolata yapmak için hangi çikolata kullanılır?

    Evde çikolata yapmak için kullanılabilecek bazı çikolata türleri: Kakao yağı ve kakao tozu. Bitter çikolata. Sütlü çikolata. Beyaz çikolata. Şekersiz çikolata. Bademli çikolata. Evde çikolata yaparken kullanılan malzemelerin kalitesi, çikolatanın lezzetini etkiler.