Patlamış mısırın zararlı olmasının bazı nedenleri: Yüksek kalori ve yağ içeriği: Yağ, peynir, karamel gibi malzemeler eklenerek hazırlanan patlamış mısırlar yüksek kalori ve yağ içerir. Kimyasal maddeler: Mikrodalgada patlamış mısır için kullanılan torbalar, kansere neden olan bir ajan olan Perflorooktanoik asit (PFOA) içerebilir. Yapay tereyağı aroması: Patlamış mısırda kullanılan yapay tereyağı, diasetil adı verilen ve solunum yollarına zarar verebilecek bir kimyasal içerir. Hazır paketlerde eklenen zararlı maddeler: Sinemalardan veya mağazalardan satın alınan patlamış mısırlar, sağlıksız yağlar, yapay tatlandırıcılar, yüksek miktarda şeker ve tuz içerir. Patlamış mısırın zararlı olmaması için, yağsız, tuzsuz ve evde hazırlanmış olması önerilir.