Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Patlamış mısırın aşırı ve yanlış tüketimi bazı sağlık sorunlarına yol açabilir 2. Zararlı etkileri şunlardır:
- Trans yağlar ve doymuş yağlar: Ticari olarak üretilen patlamış mısır ürünlerinde bulunan bu yağlar, kolesterol seviyelerini artırarak kardiyovasküler hastalık riskini yükseltebilir 12.
- Eklenmiş şeker ve tuz: Patlamış mısırın kalori ve şeker alımını artırarak kilo alımına ve kan şekerinin dengesizleşmesine neden olabilir 12.
- Glisemik indeks: Patlamış mısırın glisemik indeksi yüksektir, bu da kan şekerinin hızla yükselip ardından ani bir düşüşe yol açabilir 1.
- Mikrodalga popcorn: Mikrodalga popcornlarda bulunan perflorooktanoik asit (PFOA) gibi kimyasallar, uzun vadeli maruziyette sağlık sorunlarına neden olabilir 12.
- Diasetil: Bazı mikrodalga popcornlarda bulunan diasetil maddesi, akciğer sorunlarına yol açabilen kanserojen bir maddedir 2.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: