Çok acı olan siyah zeytini tatlandırmak için aşağıdaki yöntemler kullanılabilir: 1. Su ve Kostik Soda Yöntemi: Her kilogram zeytin için hazırlanan su ve kostik soda çözeltisinde bekletme, zeytinin acılığını giderirken doğal lezzetini korumasına yardımcı olur. 2. Zeytinyağı, Sirke ve Kaya Tuzu Karışımı: Siyah zeytinin acısını su ile aldıktan sonra, zeytinyağı, sirke, limon tuzu ve kaya tuzu ile tatlandırılabilir. 3. Baharatlarla Marine Etme: Siyah zeytinleri tercih ettiğiniz zeytinyağı ile bir kaba koyup, biberiye, kekik, sarımsak tozu, kimyon veya tatlı kırmızı biber gibi baharatlarla marine edebilirsiniz. 4. Bal ve Nar Ekşisi ile Tatlandırma: Siyah zeytinleri bal veya nar ekşisi ile karıştırıp bir süre bekletebilirsiniz. 5. Portakal veya Limon Kabuğu ile Aromalandırma: Rendelenmiş portakal veya limon kabuğunu siyah zeytinlerle karıştırıp buzdolabında bekletebilirsiniz.