Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Tuzlu yeşil zeytini tatlandırmak için aşağıdaki adımları izleyebilirsiniz:
- Tuzlu Suda Bekletme: Yeşil zeytinleri temiz bir kapta su dolu bir kaba koyun ve üzerine 1 litre su için 3 yemek kaşığı tuz ekleyin 1. Zeytinlerin bu suda en az 1 hafta beklemesi gerekir 1.
- Yıkama: Tuzlu suda bekletme süresi sona erdiğinde, zeytinleri iyice yıkayın ve tuzun çoğunu temizleyin 1.
- Tatlandırma Malzemeleri: Zeytinyağı, limon veya portakal kabuğu rendesi, sarımsak, baharatlar (kimyon, kekik, biberiye gibi) gibi malzemeleri kullanarak zeytinleri tatlandırın 13.
- Karıştırma: Temizlenmiş zeytinleri ve tatlandırma malzemelerini sıkıca kapatılabilir bir kapta karıştırın 1.
- Bekleme: Zeytinleri tatlandırma işlemi için en az 24 saat bekletin 1.
Bu süre zarfında zeytinler, malzemeleri iyice özümseyecektir 1.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: