Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Kostik (sodyum hidroksit), zeytin sanayiinde zeytinlerin acısını gidermek ve daha hızlı tatlanmasını sağlamak için kullanılan bir kimyasal maddedir 134. Ancak, bu maddenin bilinçsiz kullanımı ve yetersiz yıkama sonucunda zeytinden yeterince uzaklaştırılamaması, insan sağlığı için tehlike arz edebilir 4.
Kostikli zeytinlerin bazı olumsuz etkileri:
- Cilt kuruluğu: Deriye nüfuz eden kostikli sabunlar, cildin faydalı yağlarını alarak kuruluğa neden olabilir 1.
- Sodyum fazlalığı: Salamura zeytinler genellikle yüksek miktarda tuz içerir, bu da tansiyon ve böbrek hastalıkları olan bireyler için risk oluşturabilir 2.
Sağlıklı bir yaşam için doğal ve organik ürünlere yönelmek ve kostikli zeytin yerine, doğal yöntemlerle üretilmiş zeytinleri tercih etmek daha uygun olacaktır 3.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: