Buradasın
Yeşil zeytin en çabuk nasıl tatlandırılır?
Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Yeşil zeytini en çabuk tatlandırmak için aşağıdaki adımları izlemek önerilir:
- Tuzlu Suda Bekletme: Yeşil zeytinleri temiz bir kapta su dolu bir kaba koyun ve üzerine 1 litre su için 3 yemek kaşığı tuz ekleyin 1. Zeytinlerin bu suda en az 1 hafta beklemesi gerekir 1.
- Yıkama: Tuzlu suda bekletme süresi sona erdiğinde zeytinleri iyice yıkayın ve tuzun çoğunu temizleyin 1.
- Tatlandırma Malzemeleri: Zeytinyağı, limon veya portakal kabuğu rendesi, sarımsak, baharatlar gibi tatlandırma malzemelerini hazırlayın 1.
- Karıştırma: Temizlenmiş zeytinleri bir kaba alın, tatlandırma malzemelerini ekleyin ve iyice karıştırın, böylece malzemeler her bir zeytine eşit dağılsın 1.
- Bekleme: Zeytinleri en az 24 saat bekletin, bu süre zarfında tatlarıyla malzemeleri iyice özümseyecekler 1.
Alternatif olarak, zeytinleri çizip içme suyuyla doldurarak da tatlandırabilirsiniz 5.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: