Buradasın
Yuvalama Antep usulü nasıl yapılır?
Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Antep usulü yuvalama yapımı için gerekli malzemeler:
- 500 gram kuşbaşı dana eti 13;
- 1 su bardağı haşlanmış nohut 13;
- 2 su bardağı pirinç (bir gece önceden suda bekletilmiş) 13;
- 250 gram dana kıyma 13;
- 1 çay kaşığı tuz, yarım çay kaşığı karabiber 13;
- 4 su bardağı süzme yoğurt 13;
- 1 çay bardağı sıvı yağ, 1 yemek kaşığı kuru nane 13.
Yapılışı:
- Kuşbaşı doğranmış eti bir tencereye alıp 5 bardak su ekleyin 1. Orta ateşte etler yumuşayana kadar kaynatın 13.
- Daha önce haşlanmış nohutları tencereye ekleyip pişirmeye devam edin 13.
- Pirinci süzüp mutfak robotunda çekin 13.
- Pirinç ve kıymayı geniş bir kapta yoğurun, tuz ve karabiber ekleyerek nohut büyüklüğünde minik köfteler hazırlayın 13.
- Hazırlanan köfteleri kaynayan etli ve nohutlu suya ekleyerek 15 dakika kadar pişirin 1.
- Yoğurdun kesilmemesi için, et suyundan alarak yoğurdu ılıtın 1. Karışımı kısık ateşte tencereye ekleyip bir taşım kaynatın 1.
- Kuru nane ile hazırlanmış sıvı yağ sosunu üzerine gezdirip sıcak servis edin 1.
Yuvalama yaparken pirincin iyice süzülmesi ve köftelerin sıkı yoğrulması önemlidir 1.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: