Buradasın
Yuvalama Antep usulü nasıl yapılır?
Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Antep usulü yuvalama yapmak için gerekli malzemeler:
- Top köftesi için: 200 gram az yağlı kıyma, 1 su bardağı pirinç unu veya ıslatılarak yumuşatılmış ve mutfak robotundan geçirilmiş 1 bardak pirinç, tuz, karabiber, su 2.
- Çorba için: 150 gram kuşbaşı et, 1 bardak önceden ıslatılmış nohut, 1 soğan, 4-5 diş sarımsak, 1,5 litre su, karabiber, tuz 2.
- Yoğurt sosu için: Yarım kilo yoğurt, 1 yumurta, 1 çorba kaşığı un, 1 yemek kaşığı tuz, arzuya göre zeytinyağı veya tereyağı, kuru nane 2.
Yapılışı:
- Bir adet soğanı, bir su bardağı nohudu, arzuya göre dört diş sarımsağı, 150 gram kuşbaşı eti ve bir adet et bulyonu bir litre suda düdüklüde haşlayın 2.
- Bir su bardağı pirinç unu veya robottan geçirilen pirinçleri, 200 gram kıymayı, bir tutam karabiber ve bir tatlı kaşığı tuzu ekleyerek yoğurun 2.
- Parçalara ayırarak elde yuvarlayın ve yuvarlarken elinizi yağlayın 2.
- Yuvalamaları, üstünü çok az geçecek şekilde kaynattığınız suda 10-15 dakika pişirin 2.
- Pişen köfteleri düdüklüye ekleyin 2.
- Yoğurt, yumurta, un ve tuzu karıştırarak kaynayana kadar pişirin ve pişen yoğurdu çorbaya ilave edin 2.
- Tereyağı veya zeytinyağı ile naneyi kavurun ve yuvalamanın üzerine dökün 2.
Antep usulü yuvalama tarifi, farklı kaynaklarda küçük değişikliklerle de yer alabilir.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: