Gerçek yuvalama yapmak için gerekli malzemeler: 500 gram kuşbaşı dana eti (iri doğranmış, az yağlı); 5 su bardağı su; 1 su bardağı haşlanmış nohut; 2 su bardağı pirinç (bir gece önceden suda bekletilmiş); 250 gram dana kıyma (az yağlı); 1 çay kaşığı tuz; 1/2 çay kaşığı toz karabiber; 4 su bardağı süzme yoğurt. Üzeri için: 1 çay bardağı sıvı yağ; 1 yemek kaşığı kuru nane. Yapılışı: 1. Tencereye koyduğunuz kuşbaşı doğranmış az yağlı etleri, üzerine beş bardak su ekleyerek etler yumuşayana kadar pişirin. 2. Daha önceden haşladığınız nohutları ekleyin ve pişirmeye devam edin. 3. Bir gece öncesinden suda beklettiğiniz ve ardından süzerek kurumaya bıraktığınız pirinçleri 10-15 saniye mutfak robotundan geçirin. 4. Geniş bir kaseye robottan geçirdiğiniz pirinçleri ve dana kıymayı alın. 5. Yumuşak ve homojen bir karışım elde ettikten sonra nohut büyüklüğünde parçalar kopararak köftelerinizi şekillendirmeye başlayın. 6. Hazırladığınız köfteleri tencerede kaynamakta olan etli ve nohutlu suyun içine bırakın ve en az 15 dakika tencerenin kapağı açık kalacak şekilde pişirin. 7. Yoğurdun kesilmemesi için tenceredeki et suyundan yavaş yavaş üzerine ekleyerek ısıları eşitlemeye çalışın. 8. Ilıttığınız süzme yoğurdu azar azar fakat hızlı bir şekilde karıştırarak tencereye ekleyin. 9. Kısık ateşte bir taşım kaynatın. 10. Antep yuvalama hazır, üzerine kuru nane eklenmiş sıvı yağ gezdirerek servis edebilirsiniz. Yuvalama yaparken, nohutların daha kolay pişmesi için bir gece önceden suda bekletilmesi ve köfte harcının buzdolabında yarım saat dinlendirilmesi önerilir.