Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Gerçek yuvalama yapmak için gerekli malzemeler:
- 500 gram kuşbaşı dana eti (iri doğranmış, az yağlı) 3;
- 5 su bardağı su 3;
- 1 su bardağı haşlanmış nohut 3;
- 2 su bardağı pirinç (bir gece önceden suda bekletilmiş) 3;
- 250 gram dana kıyma (az yağlı) 3;
- 1 çay kaşığı tuz 3;
- 1/2 çay kaşığı toz karabiber 3;
- 4 su bardağı süzme yoğurt 3.
Üzeri için:
Yapılışı:
- Tencereye koyduğunuz kuşbaşı doğranmış az yağlı etleri, üzerine beş bardak su ekleyerek etler yumuşayana kadar pişirin 3.
- Daha önceden haşladığınız nohutları ekleyin ve pişirmeye devam edin 3.
- Bir gece öncesinden suda beklettiğiniz ve ardından süzerek kurumaya bıraktığınız pirinçleri 10-15 saniye mutfak robotundan geçirin 3.
- Geniş bir kaseye robottan geçirdiğiniz pirinçleri ve dana kıymayı alın 3. Karabiber ve tuz ekleyerek yoğurmaya başlayın 3.
- Yumuşak ve homojen bir karışım elde ettikten sonra nohut büyüklüğünde parçalar kopararak köftelerinizi şekillendirmeye başlayın 3.
- Hazırladığınız köfteleri tencerede kaynamakta olan etli ve nohutlu suyun içine bırakın ve en az 15 dakika tencerenin kapağı açık kalacak şekilde pişirin 3.
- Yoğurdun kesilmemesi için tenceredeki et suyundan yavaş yavaş üzerine ekleyerek ısıları eşitlemeye çalışın 3.
- Ilıttığınız süzme yoğurdu azar azar fakat hızlı bir şekilde karıştırarak tencereye ekleyin 3.
- Kısık ateşte bir taşım kaynatın 3.
- Antep yuvalama hazır, üzerine kuru nane eklenmiş sıvı yağ gezdirerek servis edebilirsiniz 3.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: