Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Yoka yufkası yapımı için gerekli malzemeler ve adımlar şunlardır:
Malzemeler:
- 12 adet kuru yufka 1
- 3 su bardağı ceviz 1
- Sıvı yağ 1
- Şerbeti için: 4 bardak şeker, 5 bardak su, 5 damla limon suyu 1
Yapılışı:
- Fırın tepsisi yağlanır 1.
- 3 su bardağı ceviz dövülür 1.
- 12 adet kuru yufka ıslatılır, araları yağlanıp çekilmiş cevizle kaplanarak üst üste dizilir 1.
- Yufkalar dizildikten sonra en son kata da bol sıvı yağ dökülür 1.
- Yoka yufkası 3 parmak kalınlığında dilimlenir ve önceden ortalama 180 derecede ısıtılmış fırında pişirilir 1.
- Şerbeti için; 4 bardak şeker 5 bardak suyla kaynatılır ve 5 damla limon suyu sıkılıp ocaktan alınır 1.
- Fırından çıkan sıcak tatlının üzerine ılık şerbet dökülür 1.
Yoka yufkası, Türk mutfağının vazgeçilmez lezzetlerinden biri olup, özellikle böreklerde ve yöresel yemeklerde kullanılır 5.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: