Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Yoka yufkası yapmak için gerekli malzemeler:
Yapılışı:
- Fırın tepsisi yağlanır 2.
- 12 adet kuru yufka ıslatılır, araları yağlanıp çekilmiş cevizle kaplanarak üst üste dizilir 23.
- En son kata da bol sıvı yağ dökülür 2.
- Yoka tatlısı 3 parmak kalınlığında dilimlenir ve önceden ortalama 180 derecede ısıtılmış fırında pişirilir 2.
Şerbeti için:
Yapılışı:
- 4 bardak şeker ve 5 bardak su kaynatılır 2.
- 5 damla limon suyu sıkılıp ocaktan alınır 2.
- Fırından çıkan sıcak tatlının üzerine ılık şerbet dökülür 2.
Yoka tatlısı servise hazırdır 2.
Ayrıca, işkefe (yoka) böreği de yapılabilir 5. Bunun için:
- 1 adet yumurta 5;
- 1 su bardağı süt 5;
- tuz 5;
- aldığı kadar un 5;
- 1 su bardağı eritilmiş tereyağı 5;
- 1 adet yumurta (üzerine sürmek için) gereklidir 5.
Yapılışı:
- Hamur malzemeleri karıştırılarak kulak memesi yumuşaklığına gelene kadar yoğrulur 5.
- Bezeler hazırlanarak oklava veya merdane ile açılır 5.
- Kurutulmuş hamurların üstü hafifçe ıslatılır ve yağlanmış tepsiye araları yağlanarak üst üste yerleştirilir 5.
- Orta kata damak zevkine göre iç harç konur ve kalan hamurlar da üzerine yerleştirilir 5.
- En üste yağla karıştırılmış yumurta sürülür ve 180 derecede kızartılır 5.
- Kızardıktan sonra dilimlenerek sıcak servis yapılır 5.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: